Місто

Житомирський суд пом’якшив арешт Василю Муравицькому, якого судять за держзраду

29 November 2019, 15:06

Корольовський районний суд Житомира дозволив підозрюваному у державній зраді журналісту Василю Муравицькому нічний домашній арешт замість цілодобового.

Про це 29 листопада повідомив Укрінформ.

«Прокурор Вадим Левченко наполягав на зміні запобіжного заходу на тримання під вартою з можливістю внесення грошової застави у розмірі 570 тисяч гривень. Натомість адвокат Муравицького Світлана Новицька заявила клопотання про незастосування жодного запобіжного заходу до підсудного», - інформує Укрінформ.

Зазначається, що під цілодобовим домашнім арештом Муравицький перебував із червня 2018 року. До того він був під вартою. Домашній арешт у нічну пору триватиме з 22.00 до 6.00. Запобіжний захід діятиме до 27 січня 2020 року.

Нагадаємо, у справі про державну зраду, у якій фігурує житомирський блогер Василь Муравицький, в жовтні 2019 року суд оголосив двотижневу перерву.

Як повідомляв Житомир.info, житомирський журналіст з 2014 року на замовлення керівництва пропагандистських державних російських інформагентств створював тенденційні публікації, тематику та бажаний зміст матеріалів він отримував поштою або на месенджер. Кримінальне провадження відкрили за фактом державної зради, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, поєднане з розпалюванням національної ворожнечі. 2 серпня 2017 року ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира Муравицькому було обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави. 13 жовтня 2017 року речниця СБУ Олена Гітлянська оприлюднила подробиці справи Василя Муравицького. 27 червня 2018 блогеру змінили запобіжний захід – з тримання під вартою на домашній арешт. 18 липня 2018 року в ГУНП йому одягли електронний браслет.

Від січня 2019 року Василя Муравицького захищає єдина адвокатка Світлана Новицька, яка захищала творців «Новоросія-ТВ». На судовому засіданні 25 лютого 2019 року Новицька заявила, що дії суду викликають у сторони захисту сумнів у неупередженості та незалежності, й подала клопотання про відвід колегії суддів, але суд його не задовольнив.

10 червня 2019 суд розглядав питання зміни запобіжного заходу Василю Муравицькому і вирішив залишили блогера під цілодобовим домашнім арештом попри скарги на здоров’я.

14 серпня 2019 року на черговому судовому засіданні по справі житомирського блогера Василя Муравицького розглянули письмові докази, які зібрали правоохоронці під час негласних слідчих дій. Прокурор продемонстрував скіншоти документів з робочого комп’ютера та озвучив приватні переписки блогера з кількома імовірними замовниками публікацій антиукраїнського змісту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Муравицький суд держзрада  
Матеріали по темі