Місто

​Що житомиряни купують у «чорну п'ятницю» і де шукають знижки

29 November 2019, 16:38

Сьогодні, 29 листопада, у світі стартував головний розпродаж року іменований «чорною п’ятницею». За кордоном у цей день мільйони шоперів скуповують товари за низькими цінами. Останні роки такий тренд підхопили також в Україні, і Житомир не виключення, адже майже всі центральні магазини у місті завішені знижками.

Журналісти Житомир.info вирішили поцікавились у житомирян, де вони шукають знижки та що купують у «чорну п’ятницю».

«Знижки бувають, але мені здається, що йде накрутка ціни перед «чорною п'ятницею», а потім знижка. За кордоном більш віриться в цю «чорну п'ятницю», ніж в Україні. Покупки у «чорну п'ятницю» робила. Вчора, наприклад, по знижці ми купили диван, він коштував 7 тис. грн, ми купили за 5 тис. грн. Також знаю, що на Aliexpress «чорна п'ятниця», - відповідає Віра.


«Шукаю знижки в магазинах. Я сьогодні, наприклад, на телефон Samsung A50 хороша знижка діє, буду сьогодні купувати», - говорить Олександр.

«В інтернеті, в першу чергу, дивлюся. Є знижки в інтернет-магазинах, ось черевики New Balance знайшов за 2 тис. грн, замість 4 тисяч. Google всім у допомогу, вбиваємо в пошук знижки, бренди і дивимось. На мою думку, в Україні «чорна п'ятниця» погано, але працює, адже в основному це обман, але в деяких магазинах справді є знижки», - ділиться Степан.

«Я вважаю, що раніше було краще, ніж зараз, тому що можна було придбати собі щось дешевше. Зараз я, на жаль, не можу такого сказати», - каже Світлана.

«Я не шукаю знижки, а в «чорну п'ятницю» не вірю. Знижки у порівнянні з чим, із сьогоднішніми цінами? Все одно товар дорожче. Я вірю в «білий понеділок» взагалі», - розповідає Дмитро.

«Ще ні разу не доводилось щось купляти в «чорну п'ятницю». Іноді хочеться зайти щось, придбати, але не завжди виходить», - говорить Роман.

«Хочеться вірити, але трішки потрібно попрацювати. Сьогодні часу не було порівнювати ціни, але телефон не замовкає, приходять смс. Планую зайти, просто подивитись, не знаю, чи буду щось купувати», - відповідає Ганна.

«Я не прив’язана до «чорної п'ятниці», що вона є, що її немає. Може так зайду, щось сподобається і куплю, а спеціально знижки не шукаю. У мене бувало, коли потрапляла на знижки у «чорну п'ятницю». Найчастіше, як на мене, їх можна зустріти у магазинах косметики. В інтернеті є знижки, але я помітила, що вони ніби є, але якщо ти пам’ятаєш минулу ціну, то її насправді немає, може навіть більше бути», - стверджує Діана..

А перед тим, як купувати товар у «чорну п’ятницю», радимо, перш за все, перевірити попередню ціну на нього і не робити спонтанних та необдуманих покупок.

У 2017 році Житомир.info з’ясовував, чи готові магазини та потенційні покупці до «чорної п’ятниці». Більшість житомирян не вірили у «справжність» знижок та називали такі акції «розводом».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: чорна п'ятниця  
Матеріали по темі