Суспільство

Задимлене повітря і самохідна артилерійська установка: молодим житомирським десантникам влаштували обкатку броньованою технікою

1 December 2019, 12:57

Уберегтися, коли на тебе рушить кількатонна техніка: у Житомирі молодих десантників учать, як не розгубитися перед ворожим танком, артилерійською установкою або іншим панцирником.

Про людей, які вміють буквально стрибати поміж важких коліс, йдеться у сюжеті ТСН від 30 листопада 2019 року.


Відео ТСН

«Самохідна артилерійська установка, димові шашки та майже сотня молодих бійців – сьогодні вони вперше пірнають буквально між коліс заведеної техніки. Задимлене повітря – додаткова перешкода, увесь шлях треба проповзти майже не дихаючи. Головне – затримати повітря, аби не надихатись зайвий раз диму», – розповідає кореспондент ТСН.

Ці вправи називають «обкаткою» бійців броньованою технікою. Так у Десантно-штурмових військах тренують і строковиків, і тих, хто щойно підписав контракт.

«Вони повинні це відчути на собі і зрозуміти, що в цьому окопі вони в безпеці. Так, в зоні АТО це все може бути інакше, але хоча б ми даємо їм зрозуміти, що не все так страшно», – прокоментував інструктор зі спеціальної психологічної підготовки Олександр Соснін.

Десантники ж зазначають, що відчуття від тренування хороші, та додають: очікували, що буде складніше.

Як повідомляв Житомир.info,21 листопада 2019 року у День відкритих дверей в 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді продемонстрували новітнє українське озброєння і техніку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДШВ десантник тренування обкатка  
Матеріали по темі