Здоров'я

У Житомирській області проти кору вакциновані 87% дітей, – УОЗ

1 December 2019, 14:15

Згідно з Календарем щеплень дітей, вакцинують проти кору в 1 рік та 6 років. Якщо графік щеплень порушений, то проводять вакцинацію за призначенням лікаря. Нині в Житомирській області 87% дітей охоплені імунізацією проти кору.

Про це 29 листопада повідомила пресслужба Житомирської облдержадміністрації з посиланням на управління охорони здоров’я ОДА.

«Загальна чисельність охоплених імунізацією проти кору – 29 тис. 662 дитини, що складає 87%. В області за 10 місяців 2019 року від кору, паротиту та краснухи вакцинували 9 тис. 405 дітей у віці 1-го року та 14 тис. 047 дітей у віці 6-ти років. З порушенням Календаря щеплень вакциновані 2 тис. 318 дітей у віці 2-х і старше років та 3 тис. 892 дитини у віці 7-ми років та старше», – йдеться у повідомленні.

Крім того, позапланово у поточному році вакцинували – 17 тис. 986 осіб (в тому числі й серед дорослого населення).

Зазначено, що вакцинація проти кору здійснюється вакциною ПРІОРИКС, якої цього року область отримала 37 тис. 274 дози. Станом на листопад в лікувально-профілактичних закладах області та на «Базі спеціального медичного постачання» в наявності залишки вакцини ПРІОРИКС у кількості 15 тис. 555 доз.

В ОДА нагадують, що від кору захищає комплексна трикомпонентна вакцина КПК, яка забезпечує імунітет одразу від трьох захворювань: кору, паротиту (свинки) та краснухи. Згідно з Календарем щеплень, для захисту від кору потрібно ввести дві дози вакцини: в 1 і 6 років. За рекомендацією Всесвітньої організації охорони здоров’я, принаймні 95% населення мають бути щеплені двома дозами вакцини КПК для забезпечення надійного захисту від кору.

Як повідомляв Житомир.info, 25 вересня 2019 року в Житомирському обласному лабораторному центрі інформували, що в області на початку осені реєстрували поодинокі випадки захворюваності на кір, більшість недужих – дорослі

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кір вакцинація вакцина щеплення  
Матеріали по темі