Місто

Житомир лишився без води через тріщину трубопроводу біля водосховища

3 December 2019, 16:39

На водогоні біля Житомира сталася аварію, через яку місто лишилося без води.

Про це близько 15:00 год. 3 грудня повідомила пресслужба КП «Житомирводоканал».

«На магістральному трубопроводі, який транспортує воду з «Відсічного» до міста, сталася аварійна ситуація: труба діаметром 1200 мм тріснула по шву. Для проведення робіт із відновлення цілісності трубопроводу зупинено ВНС 1-го підйому, унаслідок чого припинилася подачі води з «Відсічного» у резервуари. Водночас було знижено тиск у мережах, що дасть змогу більш тривалий час мати воду у кранах (але, відповідно, її тиск буде слабкий)», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що з 16:00 год. призупинено водопостачання міста. Після проведення зварювальних робіт воно буде відновлено (за сприятливих обставин до кінця дня усі роботи мають бути завершені).

У пресслужбі «Житомирводоканалу» в коментарі Житомир.info уточнили, що цілісність трубопроводу планують відновити протягом 2-3 годин.

«Коли з’явиться вода, спрогнозувати важко. Ми сподіваємося, що до кінця дня вона таки з’явиться. Очікуємо, що до 18-19-ї години цілісність трубопроводу буде відновлена. Але потрібно врахувати, що вода з «Відсічного» має ще 8 км пройти та наповнити резервуари. Тобто, ще кілька годин повинно минути, щоб резервуари в місті наповнились: коли вода у них сягне нормального рівня, місто буде забезпечене водою. Відповідно, першими воду отримають жителі мікрорайону гідропарку. Ну і ще один момент: верхні поверхи будуть забезпечені водою пізніше, аніж нижні», – пояснили у водоканалі.


Відео з сайту «Житомирводоканалу»

Як працює аварійна бригада житомирського водоканалу, дивіться у фоторепортажі від 27 листопада 2019 року

Як повідомляв Житомир.info, 27 листопада 2019 року не було води в будинках у мікрорайоні Крошня, частині Богунії та в районі Житнього ринку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал відключення "Відсічне"  
Матеріали по темі