Місто

Житомирські перевізники оголошеннями в маршрутках «стимулюють» владу підвищити вартість проїзду

4 December 2019, 11:04

Житомирські перевізники 4 грудня розмістили в маршрутках оголошення про те, що вони «більше не в змозі вести господарську діяльність в таких умовах» і з 5 грудня 2019 року суттєво обмежать кількість автобусів на міських та приміських маршрутах.

Перевізники нарікають на підвищення вартості запчастин, пального та витратних матеріалів, підвищення податків та відсутність компенсації за перевезення пільговиків. В оголошення також зазначається, що збоку міської влади відсутні кроки до компромісу у вирішенні проблем.

Нагадаємо, шість перевізників, які обслуговують міські та приміські маршрути Житомира, 26 листопада направили лист меру Сергію Сухомлину з попередженням про обмеження випуску автобусів з 4 грудня 2019 року. 29 листопада Сергій Сухомлин прокоментував вимоги та погрози перевізників.

На 9:00 год. 5 грудня заплановане чергове засідання виконавчого комітету Житомирської міськради, де, зокрема, будуть розглядати питання про встановлення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті загального користування та про затвердження умов конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Житомирі.

Оголошення з маршрутного автобуса №58 (фото Галини Ковальчук)

Як повідомляв Житомир.info, 1 грудня 2017 року пасажири житомирських маршруток почали платити за проїзд 5 грн. У листопаді 2018 в соцмережі ширилися чутки про наміри житомирських перевізників вкотре підвищити вартість проїзду в маршрутках. Начальник управління транспорту та зв’язку міськради Михайло Грищук розповідав, що перевізники міста вже подали обґрунтування підвищення ціни за проїзд, але ці зміни має погодити виконком.

В червні 2019 року був оприлюднений проєкт рішення міськвиконкому про підвищення вартості проїзду: при оплаті готівкою – 7 грн; при оплаті в безготівковій формі (в тому числі «Карткою житомирянина») – 6 грн; у разі відсутності (несправності) валідатора – 3 грн.

6 серпня 2019 року відбулися перші громадські слухання, на яких представники Житомирської міської ради та громади обговорювали підвищення вартості проїзду на міських автобусних маршрутах та в електротранспорті. Після двох годин «вільного мікрофону» присутні все ж вирішили звернутись до виконавчого комітету з листом, в якому громада висловить свої зауваження та пропозиції й вимагатиме не підвищувати проїзд на засіданні, яке заплановане на 7 серпня. В результаті питання підвищення вартості проїзду з порядку денного виконкому зняли. 4 вересня проводили другі громадські слухання, але люди пішли з зали, тому що у голосуванні щодо спірних питань брали участь перевізники. 17 жовтня 2019 року в Житомирі відбулися треті громадські слухання щодо підвищення вартості проїзду у громадському транспорті та умов проведення конкурсів з перевезення пасажирів, але запропоновані проєкти рішень виконкому присутні не підтримали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перевізник транспорт проїзд маршрутка  
Матеріали по темі