Місто

​Що думають житомиряни про перенесення Різдва з 7 січня на 25 грудня

4 December 2019, 17:47

Православна церква України не проти перенести святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня, однак календарна реформа може статися лише при підтримці більшості вірян. Про це цього тижня заявив предстоятель Православної церкви України Епіфаній українським ЗМІ. Відповідна інформація також з'явилася на сторінці ПЦУ у Facebook.

Журналісти Житомир.info вирішили поцікавились у житомирян, як вони ставляться до зміни дати святкування Різдва.

«Взагалі було б, звичайно, зручніше, щоб було об’єднано, але то трохи інша релігія - православна і католицька. Католицька взагалі набагато раніше існує, наскільки я знаю, тому католики мають право мати своє Різдво», - відповідає Світлана.

«Моє ставлення нормальне, а чого тут поганого. Це ж було колись, до революції, ми святкували 25 грудня, а потім вирішили, що ми повинні по-іншому святкувати», - стверджує Станіслава.


«Ми просто звикли до християнської віри, тому святкуємо 7 січня. Мені було б комфортніше, щоб було, як завжди. Майже вся Європа - католики, вони святкують 25-го, а щось хочеться своє», - говорить Ірина.

«Мені без різниці, не святкую Різдво», - каже Ігор.

«Я не хочу нікого образити в цьому плані. Але, навіть якщо перенесуть, я буду святкувати 7 січня», - розповідає Альяре.

«Наше право самим обирати, що важливіше - одна дата чи інша, або поєднувати їх. Ми не в Європі, 25-го у них було завжди свято і по-старому стилю вони святкували й немає поняття там 7 січня. А рівнятися нам на Європу не обов'язково», - ділиться Олена.

«Вважаю, що якщо споконвіку наш народ святкував саме 7-го числа, то ми маємо святкувати 7-го. Звичайно, є інші тенденції, але ми повинні бути собою. Наша особливість - самоідентифікація і це надзвичайно важливо, тому - 7-го січня», - говорить Віктор.

Як повідомляв Житомир.info, у період святкування Різдва Христового в 2020 році українці матимуть чотири вихідні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Різдво церква ПЦУ  
Матеріали по темі