Місто

У Житомирі відкрили меморіальну дошку на честь 20-річного військовослужбовця, який загинув у Луганській області

5 December 2019, 13:45

На будівлі Житомирського технологічного коледжу, що на вул. Небесної Сотні, 5 грудня відкрили меморіальну дошку на честь загиблого учасника АТО Віталія Цибори.

Хлопець вчився у житомирському коледжі на програміста, а після випуску потрапив до штурмового батальйону 72-ї окремої механізованої бригади. В 2014 році разом із побратимами пішов на Схід. Віталій героїчно загинув у віці 20 років у червні 2014 року в результаті обстрілу біля села Панченкове Луганської області.


Вшанувати пам'ять військового прийшли його рідні, учасники бойових дій, волонтери, студенти та викладачі коледжу.

«Віталій був посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Зовсім нещодавно, багато з вас пам'ятає, безпосередньо викладачі, що Віталій був звичайним студентом, який бігав по коледжу, навчався, змагався, бешкетував, мріяв, сподівався, але сталося лихо, і сьогодні ми відкриваємо дошку на честь воїна, нашого випускника та сина», – говорить директорка Житомирського технологічного коледжу КНУБА Людмила Білогор.

Право відкрити меморіальну дошку надали матері Віталія та голові студентської ради.

«Він воював, це був 2014-й рік, червень, тоді ще був початок. 24 червня під час виконання свого службового обов'язку вони повернулися з завдання, і мінометним обстрілом вдарило в машину, і, на жаль, рана була смертельна. Він загинув і ще один хлопчик, вони двох загинули, і ще чотири отримали контузію. Ми завжди будемо його пам'ятати. Він був дуже доброю дитиною. Я казала і кажу: дуже хотілося б, щоб у нашій державі таких не забували, наших дітей. Щоб нарешті настав мир і перестали плакати наші матері», – сказала мати Віталія Валентина Цибора.

Нагадаємо, 27 червня 2014 року у селі Мовчанівка Ружинського району Житомирської області в останню путь провели контрактника Віталія Цибору. Інформація про загибель юнака з’явилася 24 червня 2014 року.

Як повідомляв Житомир.info, 15 жовтня 2019 року на фасаді Житомирського міського колегіуму встановили пам'ятну дошку померлому учаснику АТО, військовослужбовцю 24-ї бригади Євгенію Мошківському.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: меморіальна дошка Цибора АТО військовий  
Матеріали по темі