Економіка

За 11 місяців жителі Житомирської області сплатили на підтримку армії на 61 млн грн більше, ніж за цей же період торік

5 December 2019, 17:03

З початку року на підтримку української армії від платників Житомирської області надійшло 383,1 млн грн, що на 60,7 млн грн (або на 18,8%) більше, аніж за відповідний період минулого року. Торік у січні-листопаді на потреби армії було сплачено 322,4 млн грн.

Про це 5 грудня у Facebook повідомила ДПС у Житомирській області.

Зокрема, лише у листопаді цього року сплачено 37,6 млн грн.

Зазначено, що динаміка надходжень з військового збору залишається позитивною протягом усіх місяців з початку року.

У Державній податковій службі нагадують, що загалом справляння військового збору на реформування Збройних Сил України розпочато 3 серпня 2014 року. Як і минулими роками, ставка податку складає 1,5% від об’єкта оподаткування. Його платниками є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за утримання (нарахування) і сплату (перерахування) військового збору в бюджет є роботодавці, що виплачують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків, та податкові агенти — для оподатковуваних інших доходів із джерела їх походження в Україні.

Військовий збір також справляється і з заохочувальних та компенсаційних виплат, винагород, орендної плати, виплати дивідендів, купівлі-продажу рухомого і нерухомого майна тощо. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри.

Як повідомляв Житомир.info, протягом 2018 року платники податків Житомирської області спрямували на підтримку української армії 364,5 млн грн військового збору. Це перевищувало фактичні показники 2017 року на 22,4 % (або на 66,6 млн гривень).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військовий збір податок ДПС  
Матеріали по темі