Місто

У День волонтера в Житомирі вручили подяки тим, хто допомагає військовим, родинам загиблих та хворим дітям

5 December 2019, 17:44

З нагоди Міжнародного дня волонтера 5 грудня в міській раді нагородили житомирських волонтерів. Зокрема відзначили понад 70 волонтерів, які допомагають військовім, сім'ям загиблих воїнів та хворим дітям.

Журналістам Житомир.info волонтери розповіли, як починали займатися добрими справами та що це означає для них.

«‎Це було давно, у далекому 20014 році, коли почалася війна на сході країни. У нас була група людей і ми вирішили, що хлопці нас там захищають і у них є потреби, тому потрібно їм допомогти нас захищати тут. Якось так шлях пішов допомогаємо військовослужбовцям, їх родинам, діткам та всім, кому можемо Можна сказати, що це спосіб життя, яким живеш ти та твоя родина»‎, - розповідає волонтер Олександр Таргонський.


«‎Це коли людина робить щось добровільно на користь іншим людям у свій вільний час. Для мене волонтерство - це коли ти робиш не для своєї вигоди, а тому що вважаєш це правильним. Моє волонтерство почалося з військового шпиталю та посилок на схід України для наших бійців. Потім з'явилися нові задачі, з'явилися родини загиблих та хлопці, які повертаються зі сходу України. Також хочу відзначити зооволонтерів. На мою думку, це найважча частина роботи»‎, - говорить волонтерка Ніна Шепетуха.

«‎Більша частина волонтерів почали займатися цим, коли відчули потребу у цьому. Для мене як служителя церкви це почалося тоді, коли почали їхати біженці з Донецької та Луганської областей і ми, як церква просто розміщували їх у себе у приміщеннях, щоб вони мали прихисток. Там організовували харчування, забезпечували найнеобхіднішим. Чесно вам скажу, волонтерство та війна перевернули мій світогляд. Зайняття волонтерством дало мені можливість вміщати всіх, я почав розуміти людей, бачити потребу. Я «‎заражений» у хорошому розумінні слова, порозумінням з людьми »‎, - каже волонтер Андрій Ковальов.

Фоторепортаж про «робочі місця» житомирських волонтерок дивіться тут.

Нагадаємо, президент нагородив орденом «За заслуги» ІІІ ступеня волонтера з Житомира – Юрія Опанасюка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: волонтер допомога подяка  
Матеріали по темі