Події

З колонії у Житомирській області втекли двоє засуджених

9 December 2019, 14:17

Правоохоронці встановлюють місцезнаходження засуджених, які у ніч з 8 на 9 грудня залишили місце відбування покарання у Райківській виправній колонії, що в Бердичівському районі Житомирської області.

Про це 9 грудня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Місце відбування покарання самовільно залишив Мойсеєнко Микола Миколайович, 07.08.1980 р. н., уродженець с.Маркуші Бердичівського району, що проживав у с. Велика Фосня Овруцького району. Чоловік був засуджений за ч.3 ст. 185 (Крадіжка) КК України.

Його прикмети: зріст 160 см, волосся темно-русяве із сивиною, очі сірі. Був одягнений у сіру куртку.

Фото з сайту ГУНП у Житомирській області

Також серед розшукуваних – Мазуренко Геннадій Павлович, 20.03.1985 р. н., уродженець с. Заболоть Радомишльського району. У 2017 році був засуджений за злочин, передбачений ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Фото з сайту ГУНП у Житомирській області

Громадян, які володіють будь-якою інформацією щодо місця знаходження розшукуваних, поліція просить повідомити за номерами телефонів: (04143) 2-11-02, (0412) 40-74-20 або 102.

Разом з тим, у пресслужбі прокуратури Житомирської області повідомили, що розпочали кримінальне провадження за фактом службової недбалості працівників Райківської виправної колонії, з якої втекли двоє засуджених.

«Бердичівською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом втечі двох засуджених із державної виправної колонії», - йдеться у повідомленні.

За версією слідства, 9 грудня 2019 року о 06.30 під час ранкової поіменної перевірки засуджених в державній установі «Райківська виправна колонія (№73)» виявлено відсутність двох засуджених, які відбували покарання під наглядом на дільниці соціальної реабілітації, розташованій за межами охоронюваної території установи. Наразі, під керівництвом прокуратури Житомирської області вживаються необхідні оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення місця перебування та затримання засуджених.

«Крім цього, Бердичівською місцевою прокуратурою 09.12.2019 до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, за ч.1 ст. 367 (службова недбалість) КК України стосовно працівників державної установи «Райківська виправна колонія (№73)». На даний час вирішується питання про передачу кримінального провадження за підслідністю до Державного бюро розслідування у місті Хмельницькому для проведення досудового розслідування», - повідомили в прокуратурі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.2 ст. 393 КК України (втеча з місця позбавлення волі або з-під варти групи осіб) проводить Бердичівський відділ поліції.

Як повідомляв Житомир.info, 28 жовтня 2019 року з Бердичівського виправного центру втік 39-річний киянин Сергій Солоха. Чоловік покинув будівництво, на якому працював у цей день, після того, як по телефону посварився з дружиною. Згодом з’ясувалося, що втікач пів життя провів за ґратами (відбував покарання за розбій, зґвалтування та незаконне поводження зі зброєю) і схильний до насильства. За інформацією відділу комунікації поліції Житомирської області, станом на 9 грудня Сергій Солоха перебуває у розшуку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розшук поліція колонія засуджений втеча  
Матеріали по темі