Місто

​Проблеми з тиском води усунуть після заміни трубопроводу, який планують завершити наприкінці року, - КП «Житомирводоканал»

10 December 2019, 13:14

Під час проведення реконструкції трубопроводу в Зарічанах довелося тимчасово вивести з експлуатації одну з магістралей, яка живила центр Житомира та промислову зону. Саме це і спричинило зниження тиску у деяких багатоповерхівках міста. Втім, щоб замінити трубопровід на даній ділянці, робітникам знадобиться кілька тижнів.

Про це йдеться в офіційному повідомленні КП «Житомирводоканал», опублікованому 10 грудня на сторінці підприємства у соцмережі.

«Шановні житомиряни, наразі підрядна організація Світового банку проводить реконструкцію трубопроводу у Зарічанах. Для того, щоб замінити 200 м аварійної ділянки, працівникам довелося тимчасово вивести із експлуатації один із магістральних трубопроводів діаметром 1200 мм, що живив центральну частину міста та промислову зону. У зв'язку із цим у деяких багатоповерхівках Житомира знизився тиск подачі води. Роботи із заміни цієї ділянки трубопроводу будуть завершені наприкінці року. Просимо житомирян із розумінням поставитися до ситуації, яка склалася. Ми змушені змінювати трубопроводи, бо лише це дозволить нам мати чисту воду в кранах», - йдеться у повідомленні водоканалу.

У пресслужбі КП «Житомирводоканал» журналісту Житомир.info уточнили, що наразі вода в кранах житомирян є, проте тиск не стабільний.

«Вода в країнах з'являється. Просто вона тече нестабільно. Тиск підвищили до максимально можливого рівня. Більше підняти не можна, бо рвуться труби - на день 20 поривів», - пояснили у водоканалі.

Нагадаємо, з неділі, 8 грудня, жителі кількох районів Житомира (Польова, Промавтоматика, центр) почали скаржитися на низький тиск води у кранах. У водоканалі пояснили, що проблема пов’язана з реконструкцією трубопроводу в Зарічанах, і поінформували про нараду з підрядником, на якій планували вирішити дане питання.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2019 житомирський водоканал попередив про початок масштабного ремонту водогону, через що у місті тимчасово будуть перебої з водою. Зокрема мова йшла про реконструкцію однієї із найбільш зношених ділянок водопровідної мережі міста, що тягнеться від вул. Чуднівської, через пров. Нагірний, 1-ий та 2-ий пров. Кривий, територією с. Зарічани до камери по вул. Шевченка, заміні дюкерних переходів через річку Тетерів (від пров. Нагірний та від вул. Шевченка).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал тиск реконструкція трубопровід  
Матеріали по темі