Події

Банда, яку очолив житомиряни, викрала з офісів грошей і майна на 1,5 млн грн, – прокуратура

12 December 2019, 13:09

Житомирянину, який очолив банду, що «спеціалізувалася» на крадіжках з офісів, повідомили про підозру. Слідство встановило, що угрупування викрало грошей і майна в цілому на 1,5 млн грн.

Про це 12 грудня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«У середу, 11 грудня 2019 року, за погодженням із прокуратурою області, місцевому жителю повідомлено про підозру у скоєнні низки крадіжок, вчинених організованою групою, поєднаних з проникненням в приміщення, в особливо великих розмірах», – йдеться у повідомленні.

За версією слідства, неодноразово судимий 41-річний житель міста Житомира з метою незаконного збагачення створив організовану злочинну групу для спільного заняття злочинною діяльністю, а саме, вчинення тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень корисливого спрямування.

До складу організованої злочинної групи залучив ще двох знайомих, з одним з яких раніше відбували покарання у місцях позбавлення волі.

«Так, протягом червня-серпня 2019 року ними було скоєно 5 крадіжок (викрадали грошові кошти, комп’ютерну техніку, інші матеріальні цінності) із господарських приміщень та офісів підприємців. Сума спричинених ними матеріальних збитків перевищила 1,5 млн грн», – пише прокуратура.

У серпні цього року під час скоєння чергової, шостої крадіжки учасники організованої групи були затримані правоохоронцями на місці злочину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст.15, ч.5 ст.185, ч. 5 ст. 185 КК України проводить слідче управління ГУНП в області, процесуальне керівництво здійснює прокуратура області.

Додатково: санкцією суворішої, ч. 5 ст. 185 КК України (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах організованою групою) передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, уночі 16 серпня 2019 року поліцейські затримали під час чергової крадіжки групу офісних злодіїв. За інформацією поліції станом на 16 серпня, троє чоловіків спеціалізувались на крадіжках з офісів, магазинів та ломбардів не лише на території Житомирської, а й сусідніх областей і загалом скоїли до десятка епізодів упродовж червня-серпня 2019. На той час було відомо, що сума завданих власникам збитків за крадіжками у Житомирській області становила майже 400 тисяч гривень.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура крадіжка офіс банда  
Матеріали по темі