Події

​Щоб затримати розбійників під Києвом, житомирським правоохоронцям довелось переодягатись у жіночий одяг та перуку

16 December 2019, 17:56

Житомирські правоохоронці розповіли подробиці затримання банди розбійників, які напали на будинок підприємця у Києві. За словами начальника ГУНП, зловмисники ретельно планували злочин та були дуже обережними.

«Вони готувались до цього розбійного нападу — вибирали об’єкт, вивчали розпорядок, маршрути, час, коли приїжджала жінка, коли приходять діти, коли приїжджає чоловік. І лише після цієї підготовки вони вчиняли злочини. Ця група причетна ще як мінімум до 5-6 розбійних нападів на території Житомирської області. Чому ми займались цією справою, бо ми розкривали злочини, вчинені на території нашої області. Тому і вийшли на цю групу», – розповів начальник ГУНП у Житомирській області Сергій Крупєй.


Для того, щоб перехитрити зловмисників поліція здійснила ледь не спецоперацію.

«Ми зробили все максимально, щоб не постраждали цивільні особи, на яких мав здійснитись розбійний напад. Навіть машина, яка заїжджала у двір – у ній був працівник поліції, начальник управління карного розшуку, який одягав перуку, одягав жіноче пальто. Злочинці спостерігали і через будь-яку дію, яка не збігалась з їх спостереженнями, вони тут же скасовували свої плани. Тому був навіть виготовлений макет-лялька з дитячого комбінезону. Працівник карного розшуку заїжджав, як жінка, і з лялькою заходив до будинку», – каже Крупєй.

Головний поліцейський області не уточнив до яких саме злочинів можуть бути причетні члени цієї групи, але пообіцяв розповісти більше подробиць після проведення ряду експертиз. Сергій Крупєй також натякнув на те, що напади, до яких можуть бути причетні підозрювані, були доволі резонансними.

«Дайте нам трохи часу для проведення слідчих дій, це доволі резонансні злочини. Ви самі переконаєтесь. Ці злочини широко обговорювали, це все були бізнесмени, не бідні люди, великі суми грошей в них забирали. І до потерпілих застосовували фізичне насилля», – розповів начальник ГУНП.

Наразі підозрювані затримані й найближчі два місяці проведуть в слідчому ізоляторі. Враховуючи те, що троє із них раніше судимі за особливо тяжкі злочини, то обвинувачення збирається просити в суду найсуворішого покарання передбаченого частиною 3 статті 187 КК України, а це – позбавлення волі на строк 12 років із конфіскацією майна.

«В суботу особам було повідомлено про підозру, одночасно було клопотання до суду про обрання міри запобіжного заходу. Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді 60 діб арешту без права внесення застави. Надалі спільно із працівниками Нацполіції, слідчими, з процесуальними керівниками опрацьовується інформація щодо скоєння інших подібних злочинів на території Житомирської області», – сказав прокурор Житомирської області Олег Василів.

Нагадаємо, поліцейські ГУНП у Житомирській області 13 грудня затримали 4 осіб під час скоєння нападу на будинок підприємця у Києві.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція напад розбійники Житомир  
Матеріали по темі