Події

У Новограді-Волинському з музею викрали експонати часів палеоліту

18 December 2019, 12:48

У місті Новоград-Волинський Житомирської області з краєзнавчого музею викрали експонати.

Про це 18 грудня у Facebook повідомила Новоград-Волинська міська рада.

«Увечері 17 грудня 2019 року на пульт служби охорони (управління поліції охорони в Житомирській області) надійшов сигнал про незаконне проникнення до Новоград-Волинського краєзнавчого музею, який знаходиться за адресою: вул. Соборності, 24. Відтак, прибувши на місце події, працівники служби охорони та працівники музею виявили відсутність частини експонатів часів палеоліту», – йдеться у повідомленні.

Адміністрація музею викликала на місце події слідчо-оперативну групу, працівники поліції проводять слідчі дії.

У відділі комунікації поліції Житомирської області у коментарі Житомир.info уточнили, що, за попередньою інформацією, з музею викрадені монети. Їх кількість та цінність наразі встановлюють.

Сайт Новограда-Волинського пише, що краєзнавчий музей є однією з візитних карток міста. Тут, зокрема, зібрана колекція старовинних монет.

«Однією з цікавинок є нумізматична колекція римських монет, монети царського періоду, гроші доби козаччини та періоду німецької окупації», – йдеться в описі музею.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2018 року житель передмістя Коростеня Житомирської області знайшов горщик зі срібними монетами, яким більше 500 років.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: музей Новоград-Волинський крадіжка монети  
Матеріали по темі