Місто

Сесія Житомирської міськради проголосувала за зміну нової розмітки на майдані Соборному і проведення громадського обговорення

18 December 2019, 17:07

Депутати проголосували за те, щоб міськвиконком змінив організацію дорожнього руху на майдані Соборному в Житомирі й були проведені громадські обговорення з цього питання.

Таку пропозицію погоджувальної ради розглядали на сесії Житомирської міськради 18 грудня.

«Погоджувальна рада рекомендувала підготувати проект рішення виконавчого комітету міської ради щодо зміни організації дорожнього руху на майдані Соборному та провести громадські обговорення з вище зазначеного питання», - озвучив мер рекомендацію погоджувальної ради.

Депутат Любов Цимбалюк назвала ситуацію з новою організацією руху на майдані Соборному «катастрофою».

«Я завтра допоможу організувати чотири гарного розміру автомобіля і чотири гарних водія, вони вас покатають по майдану Соборному і ви зрозумієте, що там відбувається», – сказала Любов Цимбалюк.

Після бурхливого обговорення за рекомендацію погоджувальної ради щодо повернення старої розмітки на майдані Соборному проголосували лише 18 депутатів з 30 присутніх – рішення не прийняте. Зокрема, не голосувала за пропозицію Любов Цимбалюк, яка перед голосуванням вийшла з сесійної зали.

Депутати вирішили повернулися до розгляду пропозиції про зміну нинішньої організації руху на Соборному.

«Якщо виконком проголосує за зміну розмітки, то ми збираємо робочу групу і вирішуємо, яку розмітку треба зробити, обговорюємо, погоджуємо з поліцією, з усіма, і тоді робимо», –пояснив мер Сергій Сухомлин тим, хто пропонував повернути стару розмітку на майдан.

Депутат Іван Фурлет зауважив, що зараз не можна наносити дорожню розмітку, бо для цього треба, щоб середньодобова температура кілька днів була +12 градусів.

З другої спроби за пропозицію погоджувальної ради проголосували 29 депутати з 33 присутніх.

Детальніше дивіться у сюжеті.

Нагадаємо, з 13 листопада 2019 року у центрі міста діє нова схема руху транспорту.Депутати на сесії 18 грудня обговорювали нову розмітку на майдані Соборному перед призначенням Олександра Шевчука заступником мера.

Як повідомляв Житомир.info, 1 вересня 2019 року в рамках Європейського тижня мобільності частина території майдану Соборного перетворилась на активний громадський простір зі скейт-парком, різноманітними майстер-класами, озелененими та сучасними зонами відпочинку та місцями для занять спортом. Так проходив захід «ПАРКування Соборного». Перший день ПАРКування Соборного у фотографіях – тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розмітка Соборний сесія Житомир  
Матеріали по темі