Місто

​Володимир Михалець звинуватив владу у подвійних стандартах, а мер зауважив, що КП «Фармація» - це не дитячий садок

19 December 2019, 10:22

Депутати міської ради на черговій сесії 18 грудня розглядали звернення від ТОВ «Фармація-Житомир» щодо оренди цілісного майнового комплексу комунального підприємства «Фармація». ТОВ «Фармація-Житомир» – це товариство, яке створили самі працівники підприємства.

Аби підтримати звернення, голосів не вистачило. «За» проголосували 20 з 29 присутніх депутатів (всього в міськраді 42 депутати). Колектив комунального підприємства попросив депутатів повторно проголосувати.

«Велике прохання повернутися до нашого питання, можливо, воно важке, комусь щось не подобається, але ми просимо – почуйте нас. У нас є робоче підприємство – ТОВ, яке пропонує взяти майновий комплекс в оренду, створений виключно з представників трудового колективу. Ми готові нести відповідальність, сплачувати орендну плату на тих же умовах, що платиться за аналогічне приміщення, тому що по факту приміщення можна передати в оренду, а приміщення, коли просить трудовий колектив взяти в оренду, то передати неможливо, я вважаю, що це подвійні стандарти», – говорить представник колективу КП «Фармація» Володимир Михалець.


Депутат Іван Мартинчук зауважив, що для утримання КП«Фармація» варто передбачити кошти в бюджеті.

«Якщо ми сьогодні не голосуємо про те, щоб зберегти трудовий колектив у тій формі, якій хочемо, а зберегти КП «Фармація», тому логічно після того, як набралося 20 голосі «за», то поставити пропозицію, щоб в бюджеті передбачити суму 2 млн грн на КП «Фармація», - сказав Іван Матринчук.

Про недоцільність такого рішення заявив міський голова.

«КП «Фармація» не дитячий садок, щоб його утримувати. Потрібно приймати рішення – або воно може працювати, або припиняти його діяльність. Це фактично комерційне підприємство. Я розумію, що вони працюють не в рівних умовах з приватним бізнесом. Виділяти кошти на підтримку це не зовсім правильно», – каже міський голова.

Зрештою, питання повторно винесли на голосування, проте голосів не набралося, «за» проголосувало 15 з 29 присутніх депутатів.

Мер запропонував повернутися до розгляду питання, проте голосів така пропозиція не набрала: «за» проголосували 15 з 29 присутніх депутатів.

ТОВ «Фармація-Житомир» було створене в березні 2018 року, статутний капітал – 40 тис. 150 грн, основний вид діяльності – роздрібна торгівля фармацевтичними товарами в спеціалізованих магазинах. 24,9% ТОВ належать директору комунального підприємства «Фармація» Вадиму Поліщуку, 2,5% має Володимир Михалець.

Нагадаємо, до проєкту рішення про передачу в оренду майнового комплексу КП «Фармація» свої зауваження надали заступниця мера Світлана Ольшанська, відділ по управлінню та приватизації комунального майна та управління охорони здоров’я міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: "Фармація" сесія депутати Михалець  
Матеріали по темі