Політика

Голова фракції Радикальної партії прокоментував політичну заяву депутатки Житомирської міськради Ярмоленко

19 December 2019, 15:36

Депутатка Житомирської міської ради Ірина Ярмоленко 19 грудня оприлюднила у Facebook свою політичну заяву про вихід з фракції Радикальної партії Олега Ляшка.

«Учора я дізналася, що мої колеги-депутати вже не члени партії РПЛ Савіцький Владислав та Максим Манухін, а наша фракція в мерії досі має назву РПЛ. У зв’язку з тим, що останні місяці ми не збираємося для обговорення спільних бачень, завтра передаю заяву голові фракції в мерії Олександру Раковичу про вихід з фракції. Учорашні наші голосування ще раз стали свідченням, що нас тримає дружба, а не політичні спільні ідеї», - написала Ярмоленко.

Нагадаємо, на сесії міської ради 14 грудня 2015 року депутатка від Радикальної партії Ірина Ярмоленко відмовилася очолювати регламентну комісію міської ради через те, що у назву додали слова про антикорупційну діяльність, після чого тодішній керівник обласного осередку РПЛ Ілля Смичок заявив, що вона зрадила виборців.


Голова фракції Радикальної партії Олександр Ракович прокоментував Житомир.info заяву депутатки та розповів про майбутнє фракції, в якій після виходу Ірини Ярмоленко залишиться троє депутатів.

«Ми думаємо, що її заява – це такий «дешевий піар», який вона зробила. Ірина вже стартує на наступні вибори і каже, що вона не бачить шансів з Радикальною партією пройти в наступну раду. Вона вийшла (з фракції РПЛ) і планує, мабуть, перейти в іншу фракцію чи партію, щоб мати більше шансів. Після виходу Ірини фракція, скоріш за все, перестане існувати, мабуть, створимо якусь депутатську групу», - сказав Олександр Ракович.

Нагадаємо, на сесії міської 18 грудня оголосили про створення фракції ВО «Батьківщина» у складі чотирьох депутатів, а депутати Владислав Пучич та Іван Фурлет заявили про вихід с фракції Блоку Петра Порошенка.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міської ради 6 червня 2019 року Любов Цимбалюк заявила про розпуск фракції ВО «Батьківщина» і створення депутатської групи «Житомир для житомирян». На сесії 20 червня чотири депутати заявили про вихід з фракції Об’єднання «Самопоміч» і у фракції залишилося троє людей, але її голова, секретар міської ради Наталія Чиж й досі не оголосила про розпуск фракції. Станом на 17 липня 2019 року у Житомирській міській раді з 42 депутатів 14 були позафракційними.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада депутат фракція Ракович Ярмоленко РПЛ  
Матеріали по темі