Здоров'я

Житомирська обласна дитяча лікарня отримала від уряду Японії обіцяний томограф, який коштує 15 млн грн

19 December 2019, 16:14

У рамках благодійної допомоги від японського уряду Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня отримала новий комп’ютерний томограф.

Про це 19 грудня повідомила пресслужба Житомирської обласної ради.

Головний лікар дитячої лікарні Юрій Довгополий зазначив, що досі такого обладнання у медзакладі не було.

«Це обладнання переоцінити неможливо. Це крок вперед для нашої лікарні, адже раніше такого обладнання у нас не було, і ми возили пацієнтів по різних медичних закладах міста, аби зробити необхідну діагностику. І якби не благодійна допомога уряду Японії, то невідомо коли в закладі з’явився б комп’ютерний томограф. У закладі лікуються діти з нейрохірургічною та неврологічною патологіями, пацієнти з різноманітними травмами. Комп’ютерний томограф допомагає більш якісно і точно поставити діагноз, знайти зону ураження, щоб провести консультативне чи оперативне лікування», – наголосив Юрій Довгополий.

Вартість нового 16-зрізового КТ Canon Medical Systems (Toshiba) понад 15 млн грн.

Монтаж та запуск комп’ютерного томографа відбудеться після завершення ремонту у відповідному приміщенні, на який було виділено майже 2,5 млн грн з обласного бюджету.

Нагадаємо, 8 листопада 2019 року Урядовий портал анонсував, що відділення екстреної медичної допомоги житомирських лікарень отримають сучасне діагностичне обладнання, а обласна дитяча лікарня – комп’ютерний томограф. Медичне обладнання надане урядом Японії в рамках Угоди про технічне співробітництво та грантову допомогу.

Як повідомляв Житомир.info, 16 вересня 2019 року в комунальній установі «Обласна клінічна лікарня ім.О.Ф.Гербачевського» Житомирської обласної ради відкрили оновлене відділення анестезіології та інтенсивної терапії для післяопераційних хворих. Палати відділення оснащені сучасним обладнанням, яке, за словами лікарів, може «жити» за пацієнта.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитяча лікарня томограф обладнання  
Матеріали по темі