Здоров'я

Подарунок до Дня святого Миколая для Центру екстреної допомоги у Житомирі

20 December 2019, 10:13

До Дня святого Миколая Юрій Опанасюк, директор «Центра Утеплення», підприємства, що займається впровадженням енергоефективних технологій, спільно з норвезькими благодійниками подарували сучасний реанімобіль для Центру екстреної допомоги у Житомирі.

Реанімобіль оснащений особливою та унікальною спецтехнікою. Тут установлений транспортний інкубатор, призначений для транспортування недоношених дітей або новонароджених. Він підтримує стабільну, безпечну температуру і вологість, а сучасний монітор із функцією капнографії допомагає визначити рівень вуглекислого газу під час видиху дитини та, за необхідності, автоматично відрегулювати надходження кисню. Інкубатор, який ще називають «капсула життя», оснащений гідропневматичною підвіскою, яка гасить небажане коливання під час руху автомобіля, і дитина під час транспортування не відчує жодного поштовху.

«Автомобіль швидкої медичної допомоги виконуватиме функцію каретної невідкладної допомоги для недоношених дітей та новонароджених зі всієї Житомирської області. Цей реанімобіль повністю підлаштований під цю функцію. Діти – це найдорожче, що у нас є, тому ми, дорослі, повинні дбати про них. Тепер маленькі мешканці Житомирщини зможуть оперативно та якісно отримувати невідкладну допомогу», – зазначив Юрій Опанасюк.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі