Новини компаній

Якщо ноутбук не заряджається

20 December 2019, 13:55

Проблеми із зарядкою найчастіше є наслідком несправних адаптерів живлення, непрацюючих розетків живлення або поганих батарей. Якщо з апаратним забезпеченням все гаразд, зазвичай, ви можете вирішити проблеми з живленням, оновивши електроенергію та налаштування керування акумулятором.

Спосіб 1

  1. Підключіть ноутбук до іншої розетки. Відключіть ноутбук, зачекайте кілька хвилин, а потім підключіть його до розетки на іншій стіні чи кімнаті. Якщо ноутбук заряджається, коли його підключено в іншому місці, проблема не в тому, щоб ваш комп’ютер чи зарядний пристрій.
    • Щоб підтвердити, чи ноутбук заряджається, перевірте наявність індикаторів зарядки. Багато ноутбуків десь на машині мають світло, який вказує, чи отримує він живлення. Іноді він буде розташовуватися над клавіатурою, в іншому випадку - збоку або на задній панелі пристрою. Якщо ви використовуєте ноутбук Mac з магнітним зарядним кабелем, ви побачите світло на кінці кабелю, де він підключається до комп'ютера (помаранчевий = зарядка, зелений = повністю заряджений). Інший раз ви знайдете світло на шнурі живлення, особливо якщо в кабелі є «цегляний» аспект.
    • Якщо адаптер живлення працює деякий час, але потім вимикається, можуть виникнути перешкоди у розетці. Відключіть адаптер живлення приблизно від 30 секунд і повторіть спробу. [1]
    • Якщо адаптер або сам комп’ютер відчувають незвичне тепло, зачекайте, поки поверхня повністю охолоне, перш ніж підключити її до джерела живлення.
  2. Перевірте адаптер живлення. Вивчіть всю довжину шнура живлення на наявність розривів, вм'ятин та зношеної ізоляції. Якщо ви помітили якісь недоліки, або якщо силова цегла викривлена або пахне згорілим пластиком, шнур, ймовірно, несправний. [2] Спробуйте доставити ноутбук у місцевий ремонтний майстер і попросіть спробувати один із адаптерів їх робочої потужності. Якщо перевірений робочий адаптер заряджає ваш ноутбук, замовте його замінник.
    • Якщо ви використовуєте більш нову модель ПК, яка підтримує зарядку через USB-C (наприклад, Huawei MateBook X), переконайтесь, що ваш адаптер живлення підключений до правильного порту ноутбука. [3] Зазвичай лише один з портів USB-C на таких моделях підтримує зарядку, а інший використовується лише для передачі даних.
    • Перевірте гарантію перед тим, як замінити будь-які деталі, оскільки вартість адаптера може бути покрита.

Мертвий адаптер - одна з найпоширеніших причин, по якій ваш ноутбук не заряджається. Перевірте, чи зарядний порт добре з'єднується з адаптером і цеглою зарядки. Крім того, плагін, який йде в ноутбук, може бути зношеним з використання.

  1. Перевірте розетку живлення на ноутбуці. Якщо адаптер підключений до вашого ноутбука належним чином, він не повинен ковзати або випадати з гнізда. Якщо з'єднання відчувається розслабленим, всередині гнізда може бути зігнутий штифт. Можливо також, що весь гніздо відслабився від материнської плати. Віднесіть ноутбук в ремонтну майстерню для правильної діагностики.
    • Гнуті шпильки та інші проблеми з розеткою живлення залежать від моделі. Ви можете шукати свою модель в Інтернеті для отримання інструкцій з ремонту, але для ремонту зазвичай потрібно придбати новий гніздо живлення та паяти його на материнську плату. Це може втратити гарантію.
  2. Запускайте ноутбук без акумулятора. Вимкніть комп’ютер, вийміть акумулятор та підключіть комп'ютер. Якщо ноутбук раніше не працював, але працює без батареї, може знадобитися новий акумулятор. Інший спосіб може вирішити проблему, або ваш акумулятор може бути вмер, і вимагати його заміни.
    • Якщо акумулятор вашого ноутбука не знімний, пропустіть цей крок і спробуйте наведені нижче методи, перш ніж доставити ноутбук у магазин ремонту комп'ютерів.

Спосіб 2

Перевірка параметрів живлення Windows

  1. Відкрийте налаштування Windows Ви можете потрапити туди, клацнувши правою кнопкою миші меню «Пуск» та вибравши Налаштування .
  2. На лівій панелі натисніть кнопку живлення та сну . Windows дозволяє налаштувати певні настройки живлення та акумулятора на своєму ноутбуці. Може виникнути надто чутлива сигналізація про низький рівень заряду акумулятора, що призведе до вимкнення вашого ПК, коли акумулятор розряджений.
  3. Перевірте значення в меню «Екран» та «Сон». Зокрема, переконайтеся, що значення обох меню "Під час підключення" не встановлені занадто низькими.
    • Наприклад, під заголовком сну, якщо 10 хвилин обрана з «При підключенні в" меню, комп'ютер вимкнеться після 10 хвилин бездіяльності при підключенні. Підніміть цю суму , щоб запобігти несподівані відключення.
  4. Прокрутіть униз і натисніть Додаткові установки живлення . З'явиться список ваших планів живлення.
  5. Клацніть Змінити налаштування плану в поточному плані. Як і в останній області, переконайтесь, що жоден з ваших налаштувань не налаштований на несподіване вимкнення ПК.
  6. Клацніть Змінити розширені настройки живлення . Це біля нижньої частини плану живлення.
    • Після швидкого способу виправити помилки в цьому розділі - натиснути Відновити стандартні параметри плану в правому нижньому куті діалогового вікна, але це видалить будь-які додані налаштування живлення.
  7. Перевірте значення розділу «Акумулятор». Якщо на попередньому кроці ви натиснули кнопку Відновити параметри за замовчуванням , просто перейдіть до наступного кроку. В іншому випадку переконайтеся, що вказані нижче настройки є правильними:
    • У розділі "Критичні дії батареї" переконайтесь, що " Нічого не вибрано" для "Підключено". В іншому випадку ваш комп'ютер вимкнеться на певному рівні акумулятора, якщо він підключений до джерела живлення.
    • У розділі "Активність акумулятора" також виберіть пункт " Нічого не робити " для "Підключено".
  8. Клацніть OK, щоб зберегти зміни. Тепер, коли ви оновили налаштування живлення, перезавантажте комп'ютер, щоб побачити, чи вирішена проблема. Якщо у вас все ще виникають проблеми, перейдіть до наступного кроку.
  9. Відкрийте диспетчер пристроїв. Це можна зробити, клацнувши правою кнопкою миші кнопку «Пуск» і вибравши в меню Диспетчер пристроїв .
  10. Клацніть Батареї . З'явиться список усіх драйверів, пов'язаних з акумулятором. Зазвичай ви побачите один запис для адаптера змінного струму та інший для самого акумулятора.
  11. Клацніть правою кнопкою миші драйвери та виберіть Оновити драйвер . Якщо під Батареями ви бачите два різні записи, робіть один за одним. Дотримуйтесь будь-яких екранних інструкцій, які з'являються, щоб оновити драйвери, якщо це необхідно.
  12. Перезавантажте комп'ютер. Вимкніть комп’ютер та запустіть його знову, щоб драйвер набув чинності. Якщо ноутбук все одно не заряджатиметься.
  13. Видаліть та перевстановіть драйвер. Якщо ви все ще не можете зарядити свій ноутбук, поверніться до розділу Батареї Диспетчера пристроїв , клацніть правою кнопкою миші Акумулятор , сумісний з Microsoft ACPI , а потім виберіть Видалити . Коли процес закінчено, натисніть меню Дія та виберіть Сканувати на наявність апаратних змін . Після перевстановлення драйвера перезавантажте комп'ютер.
    • Цей крок вимагає підключення до Інтернету на вашому ноутбуці.

Спосіб 3

Перевірка параметрів живлення Mac

  1. Перевірте наявність оновлень програмного забезпечення. Іноді Apple випускає нові оновлення, які можуть допомогти вашому комп'ютеру добре працювати з адаптером живлення. [4] Щоб перевірити наявність оновлень, натисніть меню Apple, виберіть Налаштування системи та виберіть Оновити зараз, якщо оновлення доступне.
  2. Перегляд стану здоров'я акумулятора. Щоб дізнатися стан акумулятора, утримуйте ⌥ Optionклавішу, натискаючи значок батареї на панелі меню. Тут відображається меню стану акумулятора, яке відображатиме один із таких показників стану: [5]
    • Нормально: акумулятор працює належним чином.
    • Незабаром замініть: акумулятор працює нормально, але вже не на повну потужність. Настав час не панікувати, але обов'язково часто перевіряйте стан, щоб переконатися, що він не погіршиться.
    • Замініть зараз. Акумулятор працює нормально, але його ємність значно нижча, ніж це було у нових моделей. Ви все ще можете користуватися ноутбуком, просто переконайтеся, що у вас завжди є кабель живлення, поки ви не зможете замінити акумулятор.
    • Сервісний акумулятор: акумулятор працює неправильно. Ви все одно можете користуватися комп’ютером із підключеним шнуром живлення, але, ймовірно, акумулятор не працюватиме самостійно. Якнайшвидше донесіть комп'ютер до уповноваженого постачальника послуг Apple.
  3. Перевірте налаштування енергозбереження. Якщо ваш комп'ютер несподівано вимикається, це може бути пов’язано з неправильно встановленими параметрами живлення. [6] У меню Apple натисніть « Системні налаштування» , виберіть « Енергозбереження» , а потім натисніть « Адаптер живлення», щоб дізнатися, що робити комп’ютер під час підключення. Переконайтесь, що повзунок «Вимкнути дисплей після» не встановлений у режимі сну. після короткого періоду неактивного часу.
  4. Вимкніть ваш Mac. Якщо у вас все ще виникають проблеми, інші кроки допоможуть скинути контролер управління системою (SMC), який допоможе вирішити проблеми з живленням. [7] Спочатку переконайтесь, що комп'ютер вимкнено та не підключено до джерела живлення.
  5. Підключіть адаптер живлення до Mac. Не вмикайте комп’ютер, просто зараз підключіть його.
  6. Натисніть і утримуйте Control+ Shift+ Option та кнопку живлення. Утримуючи кнопки приблизно 4 секунди, підніміть пальці від клавіатури.
  7. Натисніть кнопку живлення один раз. Це призведе до ввімкнення вашого Mac. Як тільки він повернеться, SMC буде скинутий, сподіваємось, усуне будь-які проблеми із залишком живлення.

Стаття написана дякуючи фахівцям Zeto.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі