Події

Чоловіку, який у Житомирі пропонував патрульним 200 гривень хабаря, присудили 8,5 тис. грн штрафу

20 December 2019, 16:37

Чоловіка, який у вересня цього року пропонував патрульним 200 гривень хабаря, визнали винним у чиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та присудили сплатити штраф в розмірі 8,5 тис. грн.

Вирок Богунського районного суду м.Житомира від 10 грудня 2019 року оприлюднений в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

«У судовому засіданні обвинувачений свою вину в інкримінованому йому злочині визнав повністю, щиро розкаявся та показав, що 21.09.2019 вранці, перебуваючи на задньому пасажирському сидінні службового автомобіля марки «Тоуоtа» моделі «Ргіus», що знаходився за адресою: м. Житомир, проспект Незалежності, 20, з метою уникнення притягнення до адміністративної відповідальності за появу в громадських місцях у п`яному вигляді, неодноразово висловлював пропозицію про надання двом поліцейським патрульної поліції коштів та надав їм 200 грн за не притягнення його до адміністративної відповідальності за адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 178 КУпАП, поклавши вказані грошові кошти до підлокітника, який знаходиться між водійським сидінням та переднім правим пасажирським сидінням службового автомобіля працівників поліції. Не оспорював доказів по даній справі, здобутих органами досудового слідства, при цьому не заперечував проти розгляду кримінального провадження щодо нього у порядку ч. 3 ст. 349 КПК України. Просив суворо не карати», - йдеться у матеріалах суду.

Зазначимо, що покарання за ч.1 ст. 178 КУаАП (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді) – попередження або накладення штрафу від одного до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 до 85 грн). А пропозиція хабаря службовій особі (ч.1 ст. 369 КК України) карається штрафом від п'ятисот до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8 тис. 500 грн до 12 тис. 750 грн) або обмеженням волі на строк від 2 до 4 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Суд врахував щире каяття та неповнолітнього сина й призначив чоловіку найменше з можливих покарань – 8,5 тис. грн штрафу та постановив повернути йому арештовані кошти – 200 гривень.

Нагадаємо, у Новограді-Волинському водій дав патрульному хабаря, щоб уникнути штрафу на суму 170 грн за адмінпорушення, й отримав в серпні 2019 року отримав вирок суду – штраф на суму 8 тис. 500 грн.

Як повідомляв Житомир.info, 4 лютого 2019 року в Ружині водій автомобіля ВАЗ хотів за 300 грн відкупитися від поліцейських, у березні по 200 гривень пропонували патрульним у Баранівському та в Новоград-Волинському районах, в жовтні в селищі Любар поліція розпочала кримінальне провадження за спробу дати 500 грн хабаря патрульному.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар суд патрульний штраф  
Матеріали по темі