Події

У Житомирі та області поліцейські прикрили сім «лотерей», а інші просто зачинилися самі

20 December 2019, 18:45

За дорученням міністра внутрішніх справ Арсена Авакова по всій території України 20 грудня активно проводяться заходи з протидії гральному бізнесу. Зокрема, у Житомирській області на 17:00 годину поліцейські вже вилучили понад сотню одиниць комп'ютерної техніки. Наразі мобільні групи продовжують роботу.

«Створено спеціальні моніторингові групи, мобільні групи, до складу яких увійшли працівники управління стратегічних розслідувань, слідчі та оперативні головного управління Національної поліції в Житомирській області, а також територіальних підрозділів в районах. Вони моніторять ситуацію, перевіряють чи функціонують гральні заклади, у тих чи інших населених пунктах. У разі виявлення їх роботи припиняють діяльність, посилаючись на відповідний нормативний документ прийнятий Кабінетом міністрів України. Сьогодні вночі працівники управління стратегічних розслідувань припинили діяльність п’яти інтерактивних клубів у містах Коростишів та Житомирі. Упродовж дня 20 грудня було припинено діяльність ще чотирьох гральних закладів у містах Житомирі, Бердичеві та Новограді-Волинському. Загалом вилучено понад сотні одиниць комп'ютерної техніки, а також інші свідчення протиправної діяльності цих закладів», - повідомила речниця ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.



В головному управлінні Нацполіції в Житомирській області зазначили, що більшість гральних закладів самотужки припинили роботу.

«На даний час інформації, що будь-які заклади, або їх власники чи працівники чинили опір немає», - зазначила Алла Ващенко.

Також у поліції нагадали, що зайняття гральним бізнесом карається штрафними санкціями та обмеженням волі.

Водночас прокуратура Житомирської області повідомляє, що нею скоординована діяльність правоохоронців із ліквідації незаконних гральних закладів.

«Прокурори Житомирщини оперативно відреагували на заборону здійснення діяльності лотерейними закладами, яку схвалено Кабінетом Міністрів України. З цією метою прокурором області Олегом Василівим проведено робочу нараду з керівництвом Головного управління Нацполіції в області, Головного управління Державної фіскальної служби в області, Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції, управління Служби безпеки в області. Керівникам правоохоронних органів наголошено на необхідності швидкого та безумовного виконанні доручення Уряду та керівництва держави», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що правоохоронці припинили діяльність 7 гральних залів, демонтували вивіски на 15 залах і вилучили 108 одиниць обладнання..

«Тільки впродовж одного робочого дня – 20 грудня 2019 року в обласному центрі та на території міст Коростеня, Бердичева, Новограда-Волинського, Малина правоохоронцями проведено понад 10 обшуків, розпочато 7 кримінальних проваджень, фактично припинено функціонування7 гральних залів, демонтовано вивісок на понад 15 залах, вилучено 108 одиниць комп’ютерного та іншого обладнання, яке використовувалося для здійснення незаконної діяльності», - інформує про результати прокуратура області.

Нагадаємо, під час селекторної наради вранці 20 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков озвучив свою вимогу до Нацполіції: до 16 години 20 грудня відповідно до постанови КМУ припинити функціонування гральних закладів. Вдень 20 грудня правоохоронці перевіряли роботу «лотерей» в центрі Житомира, на вулиці Театральній.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 20 грудня стало відомо, що прем’єр-міністр Олексій Гончарук дав доручення Нацполіції почати масову перевірку діяльності всіх операторів держлотерей на дотримання закону про заборону грального бізнесу, а ДФС має організувати перевірки ліцензій всіх так званих «державних лотерей».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція лотерея гральний бізнес ГУНП прокуратура  
Матеріали по темі