Суспільство

Солдат, рештки якого пошуківці знайшли у Житомирській області, родом з Росії і загинув у 22 роки

23 December 2019, 13:42

Солдатом, останки якого знайшли пошуківці у Пулинському районі, виявився Олексій Янкин з м. Липецьк Вороніжської області. Експерти прочитали записку з його смертного мадальйону.

Про це 22 грудня повідомили на сторінці Історико-патріотичного об’єднання «Пошук» у соцмережі.

«Солдат №1 був на глибині 70 см. На голові каска СШ-39, на поясі фляга на якій чітко видно прізвище Гущин С.А. такий в ОБД є, але ми чекаємо даних з медальйону так як встановлювати імена по підписним речам не є правильним, адже речі часто переходили із рук в руки. В кишені у солдата знаходилось 69 монет 30-х років номіналом 10,15 копійок. Навіщо йому стільки монет – загадка», – повідомили пошуківці 16 грудня.


Як виявилося, солдат Гущин загинув на 2 дні пізніше за Янкина, хлопці воювали в одному підрозділі.

«Пам'ятаєте наш допис від 16 грудня про знайдено солдата з флягою на якій було написано Гущин С.А. ? Так от ми отримали інформацію від експерта. Він прочитав записку зі смертного мадальйону і виявилося що останки належать: Янкину Алексею Михайловичу, 1919 г.р. Воронежская обл., г. Липецк. Він загинув 11 липня 1941 року, а Гущин С.А. 13 липня... Солдати з одного підрозділу. Можливо вони обмінялися речами, можливо це був подарунок товариша. Ми цього ніколи не дізнаємося. Це в сотий раз підтверджує те, що ідентифікувати солдата можна лише по записці зі смертного медальйону, або по документам, які знайдені при ньому. Ніякі особисті речі не можуть бути ідентифікаторами!», – йдеться у повідомленні пошуківців.

Як повідомляв Житомир.info, 13 грудня у Житомирській області знайшли останки загиблого солдата і казанок з малюнком.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: солдат пошуківці Пулинський район  
Матеріали по темі