Місто

​Житомирський картонний комбінат подарував музею ексклюзивні екологічні винаходи

4 January 2020, 10:23

Житомирський картонний комбінат подарував Житомирському обласному краєзнавчому музею нові ексклюзивні експонати.

Музейний фонд поповнився екологічними виробами: папером, виготовленим з опалого листя, та упаковкою для яєць, зробленою з газонної трави.

«Ми передали перші зразки в рамках нашої великої програми випуску упаковки з волокна не деревного походження. Ми сфокусувалися на тому, що є потреба заміни пластикової упаковки, основних пластикових забруднювачів. Це - упаковка, стаканчик, трубочки, вушні палички», - розповідає перший заступник генерального директора ЖКК Сергій Рудковський.


На цьому ЖКК не зупиняється, кажуть, вже працюють над розробкою ще кількох екотрендів, аби люди могли вживати каву без шкоди для навколишнього середовища. За словами Сергія Рудковського, в планах на майбутнє експерименти з різними альтернативними матеріалами.

«Наразі ми ведемо розробку таких матеріалів - листя, газонна трава, солома. Також ми плануємо експериментувати з цукровим тросником, він у нас не росте, але як з імпортним матеріалом ми плануємо провести експерименти», - зазначає Сергій Рудковський.

Бути екологічним - легко, кажуть представник комбінату та закликають людей не бути байдужими та ретельно обирати, що купувати.

«Ми чекаємо підтримки від споживача. Люди, які обирають продукти з полиць супермаркету, думаю, було б непогано, якщо вони обирали б продукт, який не несе загрози навколишньому середовищу. Це була б велика допомога для всіх та планети», - закликав перший заступник генерального директора ЖКК Сергій Рудковський.

У музеї зазначила, що такий вклад у їх фонд є надважливим і цей день увійде в історію.

«На день музею ми зробимо невеличку виставку продукції наших підприємств, розташованих у Житомирській області, і саме сьогоднішній подарунок займає чільне місце у цій виставці. Краєзнавчий музей зберігає артефакти від найдавніших часів і до сьогодення. На жаль, саме з 80-х років колекція мало поповнювалась. Тому сьогоднішній день має увійти в історію, як гарний день, Новий рік розпочався з подарунків. Сподіваємося, що співпрацю з картонним комбінатом матиме логічне продовження», - говорить директор краєзнавчого музею Роман Насонов.

Ексклюзивний винахід Житомирського картонного комбінату - це приклад того, як сучасний підхід до екологічних питань стає інструментом розвитку підприємства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЖКК музей папір з листя  
Матеріали по темі