Суспільство

Зі стели на в’їзді в Житомирську область «зник» напис про Корольова: в ОДА пообіцяли відреставрувати знак

4 January 2020, 14:02

На в’їзді в Житомирську область зі стели з ракетою «зник» напис про Корольова, залишилась лише «Батьківщина».

Про це йдеться у дописі на сторінці житомирянки Оксани Трокоз у соцмережі, де вона цікавиться долею напису.

За словами першого заступника голови Житомирської облдержадміністрації Володимира Федоренка, який прокоментував даний допис, літери, які найімовірніше збили вандали, вже найближчим часом повернуться на місце.

«На жаль, вандали збили букви. Коли я почав цікавитись стелою, дивна річ, вона ні у кого не на балансі. Музей Корольова потребує реставрації, так як і стела. Це треба було робити ще рік тому, але маємо, що маємо. Тому я запросив автора експозиції Гайдамаку Анатолія, в нього вже є певне бачення, чекаємо його в музеї. Після свят, маю надію, букви з’являться там, де і були. Добро переможе!!!», - написав Володимир Федоренко.

Нагадаємо, про необхідність відновлення інформаційних стел на в’їздах у Житомирську область говорили ще наприкінці 2018 року. Тоді був оприлюднений проєкт рішення сесії облради, в якому, зокрема, йшла мова про спрямування у 2019 році 50 тис. грн на оновлення на встановлення таких інформаційних стел задля покращення іміджу на туристичної привабливості області.

Як повідомляв Житомир.info, стелу з ракетою та написом «Житомирщина – батьківщина Корольова» встановили на кордоні Київської та Житомирської областей у 2008 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стела музей Корольов  
Матеріали по темі