Події

13-річний хлопець з Житомирської області розповів, як рятував бабусю під час пожежі

6 January 2020, 10:24

На Житомирщині школяр вивів з охопленого полум'ям будинку 88-річну жінку. Немічна бабуся живе сама і ледве ходить. А в ядучому диму геть розгубилася і не розуміла, що відбувається.

Про це йдеться у сюжеті ТСН від 4 січня 2020 року.


13-річний Віктор саме їхав на велосипеді в магазин і помітив на подвір’ї баби Марії багато диму.

Хлопець вирішив перевірити, чи все гаразд. Адже знав – бабці 88 років і мешкає вона сама. Прочинив двері, а в кімнаті вже стояла суцільна димова завіса. Бабцю Марію, каже, ледь розгледів. Вона стояла біля столу і не розуміла, що відбувається.

Бабуся зізнається, вийти з хати не подужала б, бо й так ледь пересувається, а від стресу їй ще й відібрало ноги. Підліток вивів бабусю на вулицю, покликав сусідів.

Поки їхали рятувальники, яких викликали сусіди, будинок уже повністю охопив вогонь. Можливо, з печі випала палаюча тріска, або ж зайнялося від сірника – причини загорання ще з’ясовуватимуть. Хата вигоріла дощенту. Відновити її вже не вдасться. Бабусю тимчасово прихистили родичі.

Усе її майно знищене, але найбільше бентежить стареньку, що доживатиме віку не у своїй хаті. Погорілиці обіцяє допомогти сільрада. А школяра надзвичайники нагородили грамотою і називають одним із претендентів на звання «Герой-рятівник року».

Як повідомляв Житомир.info, 30 грудня 2019 року в селі Дружбівка Коростенського району Житомирської області 13-річний Віктор Ващенко врятував на пожежі літню односельчанку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальник Коростенський район  
Матеріали по темі