Місто

Підрядник не встиг завершити реконструкцію скверу на Польовій у Житомирі до кінця 2019 року і продовжить роботи весною

8 January 2020, 16:25

З грудня 2019 року у Житомирі призупинили реконструкцію скверу та фонтану «Космонавт» на Польовій через зниження температури. До початку зимового періоду підрядник встиг облаштувати систему освітлення, тротуари, встановити частину лавок та висадити кілька десятків дерев та кущів, а також розпочав роботи у чаші фонтану. В Управлінні капітального будівництва Житомирської міської ради повідомлять, що роботи відновлять з настанням тепла.

«Договір був до кінця року, але у зв'язку з погодними умовами, термін договору буде продовжено. Залишилось облаштувати чашу фонтану, лавок і відеонагляд - це те, що не встигли змонтувати. Будемо сподіватись, що це буде березень. Приблизно залишилось роботи на місяць чи півтора, але все залежить від погодних умов», – розповідає начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В'ячеслав Глазунов.


Окрім цього, у сквері мають розмістити інсталяції планет Сонячної системи. Однак, виготовити їх планують не з пластику чи зі скла, як це планувалося у проєкті, а з міцніших матеріалів.

«Для інстанцій планет зроблені кола. На момент проєктування у проєктантів було бажання їх зробити з пластику чи зі скла, але, як показує практика, використовувати скла чи пластик в таких районах не доцільно, бо його б'ють, ламають. З чого воно зараз уже зроблено, чи це будуть металеві конструкції розмальовані графікою, також не можу сказати», – каже В'ячеслав Глазунов.

Також начальник УКБ зауважує, що дитячий майданчик, який також демонстрували в проєкті, не входить у реконструкцію скверу.

«Є в планах дитячий майданчик, але в проєкт він не входить. В плані намальована перспектива, що може бути на даному об'єкті», – додав начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В'ячеслав Глазунов.

За його словами, коштів на майданчик не виділяли, однак через чисельні звернення мешканців, його все ж таки планують добудувати згодом.

Нагадаємо, 19 листопада фотокореспондент Житомир.info зафіксував, як просувається реконструкція «космічного» фонтану і скверу на житомирській Польовій.

Як повідомляв Житомир.info, на реконструкцію скверу й фонтану з державного бюджету спрямували 10,6 млн гривень. 22 травня 2019 року мер Сергій Сухомлин оприлюднив візуалізацію реконструкції скверу біля фонтану на Польовій у «космічному» стилі. У липні 2019 більше сотні мешканців висоток, які знаходяться навколо фонтану «Космонавт», прийшли у сквер, аби разом із представниками влади та проєктантами обговорити його реконструкцію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сквер Польова Глазунов  
Матеріали по темі