Здоров'я

​У Житомирській області почала працювати автоматизована диспетчерська служба «швидкої допомоги», на яку витратили 14 млн грн

9 January 2020, 16:55

З 2020 року у комунальному некомерційному підприємстві «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» запрацювала сучасна єдина оперативно-диспетчерська служба. Диспетчери приймають виклики від пацієнтів з різних куточків області та направляють бригади «швидкої допомоги». На створення служби витратили майже 14 млн грн.

Про це повідомляють на сайті Житомирської обласної ради.

«Робочі місця обладнані двома моніторами, гарнітурами, сучасними телефонами та іншими засобами зв’язку. На великих інтерактивних екранах відображаються показники роботи служби в режимі реального часу. Диспетчерська служба приймає виклики з усієї області і направляє на допомогу бригади, що знаходяться найближче до пацієнтів, навіть якщо ця бригада буде з іншого району. Раніше багато часу займало визначення, де перебуває бригада швидкої допомоги і коли прибуде на виклик. Зараз система працює для кожного жителя нашої області, і не має значення, в якому районі знаходиться хворий. Карети швидкої допомоги обладнані GPS, інтернет та мобільним зв`язком. Завдяки цьому є можливість відслідковувати рух автотранспорту в режимі онлайн по всій території області, знайти найкоротший маршрут до хворого, визначити навантаження медичної бригади», - розповіла керівник Центру Світлана Мошківська.

Всього у диспетчерській облаштовано 15 робочих місць, які повністю автоматизовані.

На сайті облради зазначають, що на створення сучасної оперативно-диспетчерської служби було спрямовано 3,2 млн грн коштів обласного бюджету і понад 10,5 млн грн – це цільова державна субвенція. Наразі в області працює 105 бригад швидкої допомоги. За останні роки Центр екстреної медицини поповнився 11 новими сучасними автомобілями швидкої допомоги.

Як повідомляв Житомир.info, у Олевську за 2,3 млн грн бюджетних коштів відремонтували дитяче відділення лікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: швидка допомога диспетчери виклик пацієнти  
Матеріали по темі