Суспільство

​У переддень 113-ї річниці від дня народження видатного житомирянина, на в’їзді в область відновили напис про Корольова

11 January 2020, 12:56

На стелу, що знаходиться на трасі Київ-Чоп на кордоні Київської та Житомирської областей, повернули напис про Корольова.

Про це 11 січня повідомив голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко, розмістивши у соцмережі фото з відреставрованим знаком.

«Нещодавно в соціальних мережах розповсюджувалась інформація про те, що зі стели при в'їзді в Житомирську область зник напис про засновника практичної космонавтики, вченого зі світовим ім’ям Сергія Павловича Корольова. Найімовірніше надпис пошкодили невідомі хулігани. Зважаючи на те, що залишилося небагато часу до відзначення 113-ї річниці з дня народження Сергія Павловича, було неможливо залишити стелу в подібному вигляді. Тому доручив якнайшвидше відреставрувати напис та зберегти його значущість», - йдеться у дописі Віталія Бунечка.

Нагадаємо, 12 січня у Житомирі відзначатимуть 113-річницю від дня народження Сергія Корольова. За інформацією пресслужби Житомирської міської ради, у цей день, традиційно, у музеї космонавтики відбудеться день відкритих дверей.

План заходів:

10:00 майдан ім. С.П. Корольова

Урочисте покладання квітів до пам’ятника С.П. Корольова

10.40 Музей ім. С.П. Корольова (вул. Дмитрівська, 6)

Урочисте покладання квітів до меморіального погруддя С.П. Корольова; демонстрація нових надходжень музею та художнього фільму «Незламні»

12:00 Art center Gnatyuk (вул. В.Бердичівська 18/20)

Урочистості, святкова концертна програма.

У музеї космонавтики ж обіцяють 12 січня презентувати музейні програми та урочистий запуск зорельоту «Еней».

Як повідомляв Житомир.info, на початку 2020 року в соцмережі повідомляли про зникнення напису про Корольова зі стели з ракетою, що встановлена на трасі Київ-Чоп на в’їзді в Житомирську область.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Корольов стела музей космонавтики  
Матеріали по темі