Події

Водія, який у Коростенському районі на несправному «ЗІЛу» спричинив смертельну ДТП, посадили на 5 років, прокуратура готує апеляцію

14 January 2020, 11:25

На Житомирщині прокуратура вимагає максимального покарання – 8 років позбавлення волі водію, який на несправному ЗІЛу скоїв смертельну дорожньо-транспортну подію поблизу села Вигів Коростенського району.

Про це 14 січня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Прокуратурою Житомирської області здійснено публічне обвинувачення у справі за фактом скоєння жителем міста Коростеня дорожньо-транспортної події, унаслідок якої загинула пасажирка зустрічного автомобіля», - йдеться у повідомленні.

Смертельна дорожньо-транспортна подія сталася у жовтні 2018 року.

Судовим розслідуванням установлено, що неодноразово судимий житель Коростеня, 1986 року народження, грубо порушив вимоги Правил дорожнього руху України.

Зокрема, не маючи при собі посвідчення водія та реєстраційних документів на транспортний засіб, сів за кермо «ЗІЛ 131», знаючи, що вантажний автомобіль був технічно несправний (демонтована гальмівна камера лівого колеса та інше). Рухаючись у темну пору доби по вулиці в с. Вигів Коростенського району, без увімкнених фар, займаючи одночасно дві смуги руху, спричинив зіткнення із зустрічним легковим автомобілем.

Унаслідок зіткнення пасажирка легковика отримала тяжкі тілесні ушкодження, від яких загинула на місці ДТП.

У ході досудового розслідування підозрюваний не виконав вимог запобіжного заходу у виді домашнього арешту та залишив місце проживання, у зв’язку з чим його було оголошено у розшук. Після затримання патрульною поліцією у Києві підозрюваному застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

«Вироком Коростенського міськрайонного суду від 10.01.2020 особу визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 286 та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. Однак сторона обвинувачення вважає, що таке покарання не відповідає тяжкості скоєного злочину та особі обвинуваченого», - повідомили в прокуратурі.

З огляду на м’якість покарання, прокуратурою Житомирської області готується апеляційна скарга на вирок суду першої інстанції та призначення суворішого, максимального покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.

Нагадаємо, смертельна ДТП трапилась близько 19.00 21 жовтня 2018 року у селі Вигів Коростенського району. У результаті лобового зіткнення лісовоза ЗІЛ з КІА загинула 27-річна пасажирка легковика.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2019 32-річному водію вантажівки повідомили про підозру. А у червні того ж року завершилось досудове розслідування і справу щодо обвинуваченого в смертельному ДТП 33-річного жителя Коростеня, уродженця Росії, зареєстрованого на Донеччині, передали до суду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП ЗІЛ Коростень лісовоз вирок суд  
Матеріали по темі