Економіка

У грудні ціни на продукти в Житомирській області знизилися, – статистика

15 January 2020, 09:23

На споживчому ринку в Житомирській області в грудні 2019 року, якщо порівнювати з листопадом, споживчі ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 0,8%.

Про це 14 січня повідомило головне управління статистики у Житомирській області.

«Зокрема, найбільше подешевшала оливкова олія – на 7,6 %, шоколад, кава, сало, м'ясо курей, кондитерські вироби з цукру та борошна, чай, рис, цукор, соуси, приправи, мед, риба та продукти з риби, мінеральні та джерельні води, фруктові соки, макаронні вироби – на 4,1–1,0%», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що ціни на фрукти знизились в цілому на 4,8%, у тому числі цитрусові – на 10,4%, ківі – на 6,4%, яблука – на 2,1%.

Водночас, на 2,8–0,9% стали дорожчими молоко, сметана, сири, маргарин та інші рослинні жири.

«Серед овочів найбільше – на 14,9% – подорожчали овочі, вирощені з насіння, натомість, капуста, картопля, коренеплоди, цибуля та гриби подешевшали на 8,9–2,6%», – запевняють статистики.

Алкогольні напої, тютюнові вироби зросли в ціні загалом на 0,7%, зокрема, тютюнові вироби – на 2,4%.

Якими були ціни на продукти на Житньому ринку в Житомирі за місяць до Нового року, дивіться у відеосюжеті від 3 грудня 2019 року

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2019 року головне управління статистики інформувало, що ціни в листопаді, порівняно з жовтнем, у Житомирській області зросли на 0,3%, а з початку року – на 4,4%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ціна статистика продукти  
Матеріали по темі