Місто

У житомирському тролейбусі кондукторка відмовила учениці у проїзді за 3 грн, начальник ТТУ розповів, куди скаржитись

15 January 2020, 11:20

15 січня житомирянка Вікторія Добровольська опублікувала у Facebook обурливий допис: в одному з міських тролейбусів кондукторка відмовилася видавати дитині квиток за 3 грн.

«Дякую ТТУ за зіпсований настрій дитині, яку висадила з тролейбуса кондуктор. Саме ця кондуктор висадила дитину, яка хотіла скористатись своїм правом при оплаті проїзду. Це так не залишу, буду звертатись далі до поліції», – гнівається житомирянка.

Допис жінка підтвердила відео короткого діалогу дитини-пасажирки та кондукторки. Працівниця ТТУ невдоволено пояснювала, що за 3 грн дитина їхати не має права. Остання намагається довести, що, відповідно, до нових тарифів, вона має оплатити за проїзд саме 3 грн. Але марно.

- Нє-нє-нє-нє…, – заперечує працівниця ТТУ.

- Дивіться: «При оплаті…»…, – намагається пояснити пасажирка.

- Я ж сказала: це буде з 1 березня.

- З 10 січня 2020 року…

- Нє-нє-нє-нє, дарагая, не поїдеш ти за 3 гривні. Такого нема, – каже кондукторка.

На репліку пасажирки, що буде скаржитись, працівниця комунального підприємства відповіла: «Будь ласка, іди в поліцію».


Відео було опубліковане у Facebook Вікторією Добровольською

Як діяти у подібній ситуації, Житомир.info запитав у начальника КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Андрія Нечуйвітра. Керівник ТТУ радить жінці зателефонувати до приймальні підприємства.

«Про описану конкретну ситуацію мені нічого не відомо. Але у подібних випадках ми розбираємося конкретно з працівником. Бажано, щоб жінка звернулася до нас та повідомила номер тролейбуса, у якому стався інцидент, та час, коли це було. Зараз я не можу прокоментувати цю ситуацію. Якраз сьогодні на 10:00 год. у нас був запланований позачерговий інструктаж для контролерів. Зараз їм усе ще раз пояснюють. Зрозуміло, що люди, зокрема, контролери, бувають різні. Може, те, що ми роз’яснювали, хтось пропустив. Нехай жінка зателефонує на приймальню підприємства та надасть інформацію секретарю, я її викличу, і персонально обговоримо цю ситуацію», – сказав Андрій Нечуйвітер.

На сайті Житомирського ТТУ вказаний номер телефону приймальні: (0412) 33-40-32.

Інформація про тарифи з сайту міської ради від 9 січня 2020 року

Нагадаємо, що з 10 січня 2020 року в громадському транспорті Житомира почали діяти нові тарифи, і тепер за кожну поїздку пасажири повинні платити більше. Щоправда, на вартості проїзду таки можна заощадити, якщо оплатити транспортною картою або ж банківською картою із функцією PayPass. З першими відгуками житомирян на зупинках та в соцмережах про подорожчання проїзду можна ознайомитися у відеосюжеті

Питання підвищення цін на проїзд у громадському транспорті Житомира нині на слуху. Багато містян мають безліч запитань стосовно нововведення. Тож 10 січня, в перший день дії нових тарифів, відповіді на деякі з них опублікували на сайті Житомирської міської ради.

Як повідомляв Житомир.info, рішення про підвищення тарифів на проїзд виконавчий комітет Житомирської міської ради ухвалив 5 грудня 2019 на черговому засіданні. 12 грудня на сайті міської ради оприлюднили рішення міськвиконкому з новими тарифами та двоетапним підвищенням вартості – з 10 січня та з 1 червня 2020 року. Зокрема, у додатку до рішення зазначалося, що з 10 січня 2020 року для учнів на період навчального року з 6:00 до 20:00 оплата: в автобусах 3 грн готівкою чи при оплаті учнівським електронним квитком встановленого зразка; в тролейбусах і трамваях 5 грн готівкою, 3 грн при оплаті учнівським електронним квитком встановленого зразка.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: проїзд тролейбус транспорт тариф  
Матеріали по темі