Події

​У Житомирі на хабарі в 1000 доларів затримали начальника райвідділу міграційної служби

15 January 2020, 14:40

У Житомирі правоохоронці викрили на хабарі у 1000 доларів США начальника райвідділу міграційної служби, який за таку суму пообіцяв іноземцю оформити посвідчення на право тимчасового проживання в Україні.

Про це 15 січня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«У середу, 15 січня 2020 року, прокуратурою Житомирської області спільно із співробітниками територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Хмельницькому та управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України в області викрито під час одержання неправомірної вигоди начальника одного із районних відділів управління державної міграційної служби у місті Житомирі», - йдеться у повідомленні прокуратури.

Посадовець вимагав та одержав від громадянина іноземної держави неправомірну вигоду на суму 1000 доларів США. За таку суму він пообіцяв іноземцю безперешкодно оформити посвідчення на право тимчасового проживання на території України.

«Наразі вирішується питання щодо повідомлення посадовцю про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) КК України, обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від посади», - повідомили в прокуратурі області.

У офісі Генпрокурора додають, що на даний час продовжуються обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів. Триває досудове розслідування.

За даними сайту Державної міграційної служби у Житомирі є два територіальні підрозділи, а саме Корольовський та Богунський районні відділи Державної міграційної служби України.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році у Бердичеві затримали працівницю міграційної служби, яка брала по 1000 грн за швидку видачу біометричних паспортів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар ДМС міграційна служба  
Матеріали по темі