Місто

На поточний ремонт доріг Житомира з міського бюджету планують цього року виділити 60 мільйонів

16 January 2020, 18:00

В міському бюджеті на 2020 рік на поточний ремонт доріг закладено 60 мільйонів гривень, що вдвічі більше, ніж в минулому році.

Про це мер Сергій Сухомлин розповів в інтерв’ю Житомир.info.

Він також уточнив, що у зв’язку зі зміною державних будівельних норм (ДБН), поточний ремонт можна робити на всю ширину дороги зі зміною комунікацій.

«Зараз змінилися ДБНи і поточний ремонт, фактично, може бути капітальним. Якщо раніше поточний ремонт – це були «латки», коли фрезерувався шматочок дороги, то зараз поточний ремонт можна робити від бордюру до бордюру, із заміною каналізаційних люків і колодязів. І ми запланували такий ремонт на декількох центральних вулицях», - пояснив Сергій Сухомлин.

За словами мера, з міського бюджету в 2019 році не вдалося виділити 40 млн грн на ремонт доріг, як планували на початку року, бо частину з цих коштів витратили на зарплати медикам та освітянам.

«Минулого року на дороги ми витратили набагато менше, ніж 40 мільйонів, бо частину коштів зняли і тримали в резерві: не знали, чи на кінець року дадуть з державного бюджету субвенцію на зарплати медичним працівникам і освітянам. Ми виконали капітальних ремонтів приблизно на 25 мільйонів і більше 30 мільйонів використали на поточний ремонт», - сказав мер Житомира.

Він також розповів, що новий нардеп від Житомира Ігор Герасименко посприяв виділенню з державного бюджету 12 мільйонів гривень на дороги, щоб місто могло розрахуватися з компанією «Автомагістраль» за виконані роботи.

Повністю інтерв’ю з мером Житомира про незавершені минулорічні проєкти, плани на 2020 рік, місцеві вибори та велику політику читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні міськвиконкому 22 лютого 2019 року затвердили перелік дев’ять вулиць Житомира, які планували капітально відремонтувати в 2019 році. Згодом у цей перелік кілька разів вносили зміни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога ремонт Сухомлин бюджет  
Матеріали по темі