Події

За добу на пожежах в Україні загинуло 11 громадян, з них двоє – у Житомирській області

18 January 2020, 10:04

У Малині на пожежі в приватній оселі вогнеборці виявили загиблого чоловіка.

Про це 17 січня повідомляє пресслужба управління ДСНС у Житомирській області.

«16 січня о 13:41 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу у приватному цегляному житловому будинку на двох господарів в м. Малин. На місці події бійці ДСНС встановили, що осередок загоряння знаходиться в одній з кімнат оселі, де тліли речі домашнього вжитку. Видимі ознаки горіння були відсутні Під час проведення розвідки, у цій же кімнаті, на ліжку, рятувальники виявила тіло 34-річного власника без ознак життя», - йдеться у повідомленні.

Попередня причина пожежі – необережність під час куріння. Наразі остаточні обставини надзвичайної події встановлюються фахівцями.

За інформацією пресслужби ДСНС України, упродовж минулої доби, 16 січня, на 60-ти пожежах в Україні загинуло 11 громадян. Водночас шестеро людей отримали травми різного ступеню тяжкості.

«На Житомирщині необережність під час поління спричинила дві пожежі із загиблими в місті Малин та в смт Чоповичі», - інформує ДСНС.

Зазначається, що найчастіше гинуть люди внаслідок власної необережності. Зокрема, при порушенні правил експлуатації пічного опалення та електричних побутових нагрівальних приладів, через необережність під час паління, у разі залишення без нагляду сірників та запальничок у доступних для дітей місцях, тощо.

Загалом, з початку 2020 року показник загиблих та постраждалих на пожежах становить вже 129 та 95 осіб відповідно. При цьому, із 2 144 пожеж, більше половини випадків сталися саме у помешканнях громадян.

Як повідомляв Житомир.info, 16 січня 2020 року у Брусилові рятувальники дістали з палаючого будинку двох чоловіків, один з яких згодом помер у лікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС загиблий Малин 
Матеріали по темі