Місто

Житомирян запрошують долучитися до створення «живого ланцюга єдності»

19 January 2020, 10:00

22 січня 2020 року з нагоди відзначення Дня Соборності України відбудуться урочисті заходи у Житомирі.

Про це повідомляє міська рада.

«Цьогоріч українці відзначать 101-у річницю від дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. 22 січня 1918 року IV Універсалом Центральної Ради було проголошено незалежність УНР. Роком пізніше, 22 січня 1919-го, у Києві на Софійській площі був оприлюднений Універсал Директорії Української Народної Республіки – Акт Злуки про об'єднання українських земель в єдину Україну», - йдеться у повідомленні.

З цієї нагоди у Житомирі 22 січня відбудуться урочисті заходи:

13.15 - Створення «Живого ланцюга єдності» (вул. Михайлівська - майдан ім. С.П. Корольова);

13.30 - Проходження святковою патріотичною ходою за участі представників влади області та міста, духовенства, громадськості. У супроводі військового духового оркестру Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова (Свято-Михайлівського кафедрального собору по вул. Михайлівській в бік вул. Великої Бердичівської на майдан ім. С.П. Корольова).

13.40 – 13.55 - Спільне виконання Державного Гімну України та покладання квітів до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні. (майдан ім. С.П.Корольова біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні)

Як повідомляв Житомир.info, з нагоди відзначення Дня Соборності України та 100-річчя проголошення Акта Злуки у Житомирі 22 січня 2019 року утворити «живий ланцюг єдності» довжиною понад один кілометр та пройшлися патріотичною ходою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День Соборності ланцюг заходи УНР  
Матеріали по темі