Події

Стало відомо, в якому райвідділі поліції Житомирської області працював затриманий на хабарі начальник слідчого відділення

19 January 2020, 15:38

Слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, спільно з прокуратурою Рівненської області та Управлінням СБУ в Рівненській області затримано керівника одного з підрозділів поліції Житомирщини за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Про це 19 січня повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

«За попередньою інформацією, начальник слідчого відділення Ємільчинського відділення поліції Новоград-Волинського відділу поліції ГУ Нацполіції в Житомирській області вимагав та одержав від громадянина хабар в сумі 500 доларів США за прийняття у кримінальному провадженні рішення на користь заявника. 18 січня 2020 року під час контролю за вчиненням злочину поліцейського затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Одержана неправомірна вигода виявлена та вилучена в повному обсязі» - йдеться у повідомленні.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії. У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 18 січня прокуратура Рівненської області повідомила про затримання працівника поліції Житомирщини, який вимагав та отримав неправомірну вигоду у громадянина в розмірі 500 доларів США за закриття кримінального провадження, розпочатого відносно нього за фактом незаконного перевезення та зберігання незаконно зрубаних дерев у лісах.

Як повідомляв Житомир.info, 15 січня 2020 року у Житомирі правоохоронці викрили на хабарі у 1000 доларів начальника райвідділу міграційної служби, який за таку суму пообіцяв іноземцю оформити посвідчення на право тимчасового проживання в Україні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар поліція ДБР Ємільчинський район  
Матеріали по темі