Місто

​У Житомирі недіюче підприємство не повертає місту 20 га землі в районі «Льонокомбінату», прокуратура подала позов

21 January 2020, 11:17

У Житомирі прокуратура вимагає повернути земельну ділянку площею 20 га вартістю 753 млн грн, що знаходиться у межах міста.

Про це 21 січня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Житомирською місцевою прокуратурою, в інтересах держави, заявлено позов про зобов’язання товариства з обмеженою відповідальністю звільнити земельну ділянку площею 20 га вартістю 753 млн грн, що на околиці міста, та повернути територіальній громаді», - йдеться у повідомленні.

Установлено, що у 2008 році Житомирська міська рада уклала з товариством з обмеженою відповідальністю договір оренди земельної ділянки комунальної власності із земель промисловості площею 20,3 га в межах міста Житомира строком на 5 років.

Після закінчення строку дії договору товариство земельну ділянку у володіння територіальної громади міста не повернуло, натомість продовжує безпідставно нею користуватися.

Наразі заявлений місцевою прокуратурою позов прийнятий до провадження Господарським судом Житомирської області.

У пресслужбі прокуратури області Житомир.info уточнили, що мова йде про земельну ділянку, яка розташована в районі колишнього «Льонокомбінату». Близько 20 га у промисловій зоні міста свого часу отримало в оренду одне з підприємств, яке наразі є недіючим. З 2008 року вже кілька разів юридична особа змінювала назву.

Який вигляд мають руїни житомирського льонокомбінату дивіться у фоторепортажі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Льонокомбінат прокуратура земля оренда  
Матеріали по темі