Здоров'я

У Житомирській області зареєстрували вже 6 смертей від «свинячого» грипу

21 January 2020, 11:50

Цієї зими у Житомирській області вже шестеро людей померли від грипу A (H1N1), який у народі називають «свинячим». Останній летальний випадок зафіксований 20 січня: у Житомирі померла жінка.

Про це 21 січня Житомир.info повідомили у ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр».

«Жінка захворіла 7 січня, 8-го звернулася за медичною допомогою, 10-го була госпіталізована. 11 січня було проведено обстеження на виявлення вірусу грипу. Був виділений грип A (H1N1) пандемічний. 20 січня жінка померла. Їй було 49 років», – розповів завідувач відділу організації епідеміологічних досліджень обласного лабораторного центру Анатолій Головченко.

Жінка мала ряд супутніх захворювань, зокрема ревматоїдний артрит і поліартрид, атеросклеротичну хворобу серця, ожиріння.

У сюжеті ТСН від 20 січня зазначено, що у тяжкому стані в реанімації вона лежала тиждень. Останні п’ять днів жінка була в комі, і врятувати її не вдалось. У померлої залишився неповнолітній син.

«Хвороба розвивалась непрогнозовано, стрімко, з прогресуючою нестабільністю роботи усіх органів. Є підтверджений вірус пандемічний грип A (H1N1). Померла від ускладнень грипу, в даному випадку, від вірусної пневмонії», – прокоментував журналісту ТСН завідувач відділенням анестезіології та інтенсивної терарії лікарні №1 Житомира Микола Нагорний.

Епідеміолог Анатолій Головченко розповів про ще два випадки лабораторно підтвердженого грипу: 13 січня у Житомирі від цієї хвороби помер 74-річний чоловік, а 15 січня летальний випадок зареєстрували у місті Коростишів – хворобу не змогла здолати 51-річнна жінка.

Нагадаємо, 14 січня 2020 року стало відомо, що в Житомирі від грипу нещодавно померли двоє людей: не вдалося здолати недугу 86-річному чоловікові; від грипу помер і 58-річний чоловік, за життя якого лікарі боролися два тижні. Також повідомлялося, що наприкінці грудня 2019 року від вірусу грипу А (H1N1) у Житомирі померла жінка, 1964 року народження.

Як повідомляв Житомир.info, за тиждень з 7 по 13 січня 2020 року в Житомирській області за медичною допомогою з приводу захворювань на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції звернулось 4767 осіб, а це на 7,9% більше, ніж за попередній тиждень. А от у Житомирі відмічалося зниження захворюваності на 13,7%. Протягом трьох тижнів в області було зареєстровано 17 випадків лабораторно підтвердженого грипу: у мазках із зіву визначено вірус грипу А (H1N1) пандемічний.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грип ГРВІ лабораторний центр Головченко  
Матеріали по темі