Місто

Новорічну ялинку Житомира чекає доля її попередниці: пустять на дошки для ремонту лавок

21 January 2020, 12:40

21 січня у Житомирі демонтували головну ялинку міста. Її відправлять на утилізацію до комунального підприємства «Зеленбуд».

Про це повідомила пресслужба Житомирської міської ради з посиланням на в.о. директора КП «Зеленбуд» Олександра Волокіту.

«Сьогодні проводимо демонтаж новорічної ялинки, яку ми завозимо на територію комунального підприємства, стовбур ялинки використають для виготовлення дошок, які надалі будуть застосовувати для ремонту лавок в місті. Самі ж гілля ялинки подрібнять для опалення теплиць», - розповів в.о. директора КП «Зеленбуд» Олександр Волокіта.

Нагадаємо, пустити на дошки для лавок планували й минулорічну новорічну ялинку. Тож Житомир.info вирішив поцікавитись долею деревця, з яким Житомир зустрічав 2019 рік. За словами Олександра Волокіти, ялинкові дошки були використані на ремонт старих лавок у міських парках та скверах. З приводу виготовлення нових лавок зі святкових дерев, аби житомиряни могли «посидіти на новорічній ялинці», у КП «Зеленбуд» розповідають, що наразі лише розглядають такий варіант, але виготовлення нових лавок лише в планах.

Разом з тим, на комунальному підприємстві нагадують, що приймають на утилізацію ялинки та сосни, якими на новорічні свята житомиряни прикрашали свої домівки.

«Закликаємо мешканців не кидати використані ялинки у сміттєві баки, тому що вони мають великий об’єм. Відповідно, дві ялинки можуть зайняти весь контейнер. Свої ялинки, сосни або смереки жителі міста можуть привезти до пункту збору за адресою: провулок Кавалерійський, 13 у місті Житомирі», - зазначив в.о. директор КП «Зеленбуд».

Як повідомляв Житомир.info, 10 грудня 2019 року на майдані Корольова у Житомирі встановили голубу 17-метрову ялинку – головний символ різдвяно-новорічних свят. Ввечері 19 грудня у місті офіційно розпочався сезон свят: на пішохідній вулиці Михайлівській урочисто увімкнули ілюмінацію, а на майдані Корольова запалили вогні головної ялинки міста.

А вже 20 січня на майдані Корольова почали знімати прикраси з головної новорічної красуні міста. Фоторепортаж тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ялинка лавка Зеленбуд  
Матеріали по темі