Місто

В Укрзалізниці створили робочу групу, яка має вивчити питання доцільності запуску «Інтерсіті» через Житомир, - нардеп

22 January 2020, 12:16

Під час зустрічі в Міністерстві інфраструктури було вирішено створити робочу групу для вивчення питання доцільності електрифікації ділянки від Житомира до Новограда-Волинського та запуску швидкісного поїзда «Інтерсіті».

Про це 22 січня в коментарі Житомир.info розповів народний депутат від Житомира Ігор Герасименко.

«Створюється робоча група в Укрзалізниці для вивчення доцільності. Зрозуміло, що те дотаційний проєкт, бо вартість електрифікації 1 км залізниці – 12 мільйонів гривень, а там близько 80 км від Житомира до Новограда-Волинського. Електрифікація цієї ділянки дасть можливість запустити поїзд «Інтерсіті» сполученням Київ-Львів через Житомир», - сказав Ігор Герасименко.

За його словами, зустріч у міністерстві відбулася 21 січня, робоча група має до 20 лютого надати свої обґрунтовані висновки щодо доцільності чи недоцільності електрифікації зазначеної ділянки. Нардеп зауважив, що на зустрічі були присутні мер Житомира Сергій Сухомлин та директор департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Інна Хоменко.

«Від міської ради має бути лист з пропозиціями щодо включення їх представників до робочої групи. Я теж напишу лист, щоб до складу робочої групи включили мого помічника Віталія Кучеренка», - зазначив Ігор Герасименко.

Нагадаємо, в інтерв’ю в грудні 2019 року нардеп Ігор Герасименко говорив, що питання запуск швидкісного поїзда з Житомира до Києва включене в державну транспортну стратегію, але втілення цієї ідеї досить складне.

Як повідомляв Житомир.info, електричку Житомир-Київ урочисто запустили в серпні 2011 року за участю тодішнього голови ОДА Сергія Рижука та мера Житомира Володимира Дебоя: з оркестром, прапорцями та повітряними кульками. Вона мала курсувати щоденно, але розклад руху неодноразово змінювали, а з 22 липня 2012 року електропоїзд взагалі скасували. Але 25 травня 2016 року відновили рух прямого щоденного поїзда з Житомира до столиці, цю подію на залізничному вокзалі коментували голова ОДА Сергій Машковський та мер Житомира Сергій Сухомлин. З 11 грудня 2016 року поїзд ходив лише два дні на тиждень, влітку 2017 року – лише один раз, й згодом цей маршрут скасували.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поїзд Укрзалізниця Герасименко Мінінфраструктури  
Матеріали по темі