Місто

​У Житомирі проведуть техобстеження будівель занедбаного дитсадка, які використовували як базу «беркутівців»

22 January 2020, 13:43

У Житомирі збираються провести технічне обстеження споруд, що знаходяться за адресою провулок Річковий, 12 В. Дані будівлі раніше використовували як дитячі ясла, проте дитячий заклад там не функціонує вже зо два десятки років. А комплекс споруд деякий час використовував спецпідрозділ «Беркут» як базу для навчань.

Рішення про проведення техобстеження будівель та споруд, що не функціонують у навчально-виховному комплексі №11 за адресою провулок Річковий, 12 В, розглядалося на засіданні виконкому 22 січня.

«Ми пропонуємо проєкт рішення по технічному обстеженню будівель, які знаходяться у навчально-виховному комплексі №11 за адресою провулок Річний, 12 В. Це колишній садочок, який не функціонував в рамках нашої мережі, будівлі здавалися «Беркуту». Там діяла навчальна база спецпідрозділу, два роки як вони відмовились і нею вже не користуються», - доповіла на виконкомі заступник директора департаменту освіти Світлана Ковтуненко.

За її словами, «Беркут» використовував будівлю дитсадка не під класи, там спецпризначенці обладнали тир та базу для практичних навчань, а також зберігали деякі спецзасоби та обмундирування.

Як розповіла заступниця міського голови Марія Місюрова, на сьогодні будівля майже зруйнована, являє собою руїни. Але має бути технічний висновок експерта про те, чи можна ці споруди використовувати надалі. Особливу увагу мають звернути на технічний стан фундаменту будівель.

Фоторепортаж Житомир.info про «Півник» та інші відомчі дитсадки, приміщення яких не використовуються, дивіться тут.

Який вигляд мають колишні дитсадки, які не відповідали санітарно-гігієнічним вимогам утримання дітей та були закриті до 2000-го року, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитсадок Беркут Річковий  
Матеріали по темі