Місто

У Житомирі призупиняють навчання у школах та позашкільних закладах через різке збільшення хворих на грип та ГРВІ

23 January 2020, 18:30

У Житомирі спостерігається різке збільшення кількості хворих на грип та ГРВІ. На сьогодні у школах через хворобу відсутні 3,8 тисячі учнів, і їхня кількість кожного дня збільшуються.

Про це повідомили керівники управління охорони здоров’я та департаменту освіти Житомирської міської ради 23 січня під час засідання комісії з ТЕБ та НС.

Це стало вагомою причиною, аби закрити житомирські школи на карантин з 27 січня по 5 лютого включно.

«Всього за останній тиждень на ГРВІ захворіло 811 дорослих та 1926 дітей, з них 611 дітей віком 0-4 років, 1106 дітей 5-14, 209 дітей 15-17. У дитячій лікарні спостерігається досить напружена ситуація: на 200 ліжках на лікуванні знаходяться 248 дітей, і кожного дня поступають 55-60 дітей, стільки ж виписується. Важких випадків немає, але є 4 дитини в реанімаційному відділені, 3 з них з інфекційною пневмонією», – доповідає в.о. начальника управління охорони здоров’я Житомирської міської ради Ірина Шкап.


У дванадцяти школах Житомира відсутні від 20% до 30% учнів.

«Тільки за три дні – на сьогодні у нас немає точних даних тільки другої зміни – 3225 дітей, які були відсутні через хворобу на понеділок. На сьогодні ця кількість збільшилася до 3801 дитини. Сьогодні 12 шкіл мають від 20% до 30% відсутніх. Це дуже високий відсоток в школах, по інших школах він з понеділка по четвер також зростає», – додає заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.

Навчання тимчасово зупинили не тільки в школах, а й у позашкільних закладах.

«Будемо говорити про призупинення освітнього процесу не тільки в закладах освіти, а й у позашкільних закладах. Це стосується і гуртків, музичних та художніх шкіл, практично обмеження усіх заходів, щоб зупинити розповсюдження ГРВІ та грипу», – каже заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова.

Комісія має зібратися повторно 4 лютого, аби знову обговорити ситуацію і вирішити, продовжувати чи закінчити карантин у навчальних закладах.

Нагадаємо, за даними Житомирського обласного лабораторного центру, за тиждень після шкільних канікул, з 14 по 20 січня, захворюваність на грип і ГРВІ у Житомирі зросла на 53%, серед хворих 1172 дитини, а це 66% від захворілих.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області вже шестеро людей померли від грипу A (H1N1), який у народі називають «свинячим». П'ятеро з шести померлих - житомиряни. Останній летальний випадок зафіксований 20 січня 2020 року: в Житомирі померла жінка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грип ГРВІ карантин  
Матеріали по темі