Суспільство

Укрзалізниця вже не збирається віддавати Коростеню стадіон та басейн, але їх можна буде орендувати

24 January 2020, 13:03

У 2013 році наказом Міністерства інфраструктури три залізничні об’єкти спортивно-оздоровчого призначення безоплатно передавали у комунальну власність Коростеня, а зараз їх можна буде лише орендувати в АТ «Укрзалізниця».

Про це зазначається у відповіді міністра інфраструктури Владислава Криклія на депутатський запит нардепа Володимира Арешонкова, обраного в Коростенському одномандатному окрузі №64.

У своєму запиті народний депутат просив вирішити питання міській громаді трьох об’єктів, які балансоутримувачем не використовуються, знаходяться в аварійному та занедбаному стані: стадіон «Локомотив», плавальний басейн та спорткомплекс.



В Міністерстві інфраструктури зазначили, що наказом від 05.11.2013 року були прийняте управлінське рішення про передачу цих спортивно-оздоровчих об’єктів з балансу Коростенської дирекції залізничних перевезень ДГТО «Південно-Західна залізниця» у комунальну власність міста Коростень. Але місцева влада не створила комісію з питань передачі майна, як того потребує закон, «у зв’язку з чим рішення щодо передачі майна не реалізовано».

«На цей час майно обліковується на балансі виробничого підрозділу «Коростенська дирекція залізничних перевезень» регіональної філії «Південно-західна залізниця» акціонерного товариства «Укрзалізниця» та внесено до статутного капіталу АТ «Укрзалізниця». За інформацією «Укрзалізниці» правління Товариства не погодило передачу майна у комунальну власність м.Коростеня, при цьому було надано доручення опрацювати питання надання майна в оренду», - йдеться у відповіді міністра інфраструктури.


Нагадаємо, в липні 2019 року в Коростені відкрили реконструйований стадіон «Спартак».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Коростень Укрзалізниця Мінінфраструктури Арешонков стадіон басей депутатський запит 
Матеріали по темі