Події

Міського голову в Житомирській області, підозрюваного у розтраті 800 тис. грн, відсторонили від посади ще на місяць

24 January 2020, 18:11

У Житомирській області продовжено відсторонення від посади міського голови, підозрюваного у спричиненні державі збитків на 806 тис. грн під час ремонту доріг.

Про це 24 січня Житомир.info повідомили у пресслужбі прокуратури Житомирської області.

«24 січня 2020 року Коростишівською місцевою прокуратурою забезпечено розгляд клопотання про продовження відсторонення від посади міського голови одного з міст Житомирщини, підозрюваного у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам на суму понад 806 тис грн. Ухвалою Коростишівського районного суду продовжено відсторонення особи від посади строком на один місяць, до 24 лютого 2020 року», – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі нагадують, що посадову особу підозрюють у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

«Органом досудового розслідування установлено, що посадовець, не перевіривши достовірність внесених відомостей, підписав офіційні документи про вартість виконаних підрядником робіт під час ремонту доріг та акти приймання виконаних робіт, які не відповідали фактичним, оскільки були завищені. Такими діями місцевому бюджету завдано збитків на 806, 5 тис. грн», – інформують у прокуратурі.

Як повідомляв Житомир.info, 23 грудня 2019 року на Житомирщині міському голові повідомили про підозру у службовій недбалості, що спричинило державі збитків на суму 806,5 тис. грн під час ремонту доріг. Тоді ж слідчі поліції подали до суду клопотання про відсторонення посадовця від виконання службових обов’язків та обрання йому міри запобіжного заходу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура відсторонення розтрата службова недбалість  
Матеріали по темі