Місто

Підгузки, вішаки, перемикачі: у житомирському водоканалі показали, що «виловлюють» із каналізації

25 January 2020, 12:25

Каналізація у Житомирі мало чим відрізняється від смітника. У колодязях комунальники знаходять найрізноманітніші побутові відходи.

Про це 24 січня писала пресслужба КП «Житомирводоканал».

«У нашому місті близько 15 000 каналізаційних колодязів. Дехто з містян досі плутає каналізацію зі сміттєпроводом і викидає в унітаз своє сміття. Нашим працівникам щодня доводиться чистити каналізаційні колодязі і промивати каналізаційні мережі. За день усуваємо щонайменше 20 таких засмічень», – розповідають у водоканалі.

Люди викидають в унітази десятки кілограмів сміття, серед якого навіть вішаки та електричні подовжувачі.

«Сьогодні (24 січня) ми «виловили» з колодязів, що на 1-ому Паровозному, Мистецьких воротах, площі Соборній, Довженка, Київському шосе, кілька десятків кілограмів сміття: ганчірки, підгузки, вішаки, перемикачі, вологі серветки, які розкладаються століттями, гумові рукавички», – повідали у комунальному підприємстві.

У водоканалі пояснюють: коли забиваються колодязі, порушується процес каналізування нечистот – стоки не можуть рухатися каналізаційними мережами до очисних споруд. У такому випадку вони або затоплюють перші поверхи будинків, або ж підвальні приміщення.

Житомирян закликають буди свідомими та не використовувати унітази як смітники.

Як аварійна бригада «Житомирводоканалу» ліквідовує пориви на водогоні, дивіться у фоторепортажі від 27 листопада 2019 року

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал каналізація  
Матеріали по темі