Події

Трьом житомирянам, які виготовляли амфетамін та збували наркоманам, «світить» до 12 років в’язниці

26 January 2020, 10:49

Житомирянам, які організували нарколабораторію у дачному будинку, загрожує до 12 років в’язниці.

Про це 24 січня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

Житомирська місцева прокуратура здійснює публічне обвинувачення у справі щодо трьох осіб, які займалися незаконним виготовленням та збутом психотропної речовини у великих та особливо великих розмірах.

Зазначено, що трьох жителів Житомирського району обвинувачують у скоєнні злочинів за ч. 1 ст.263, ч.ч. 1, 2 ст. 309, ч.ч. 2,3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 1 ст. 313, ч. 2 ст. 317 КК України, за найтяжчий з них передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

«Установлено, що троє місцевих жителів, 1985, 1986, та 1992 (раніше судимий) років народження, у селі, за місцем проживання одного із співучасників, у господарському приміщенні обладнали своєрідну лабораторію, у якій виготовляли психотропну речовину – амфетамін та збували наркозалежним особам», – йдеться у повідомленні.

Для виготовлення психотропної речовини наркоділки купували через інтернет-мережу прекурсори. Так, протягом періоду з квітня по липень 2019 року вони замовили 1,7 кг фенілнітропропену.

Під час обшуків за місцем проживання обвинувачених було вилучено амфетамін в особливо великих розмірах, спеціальне хімічне обладнання та прекурсори в особливо великих розмірах.

На підставі затвердженого обвинувального акту, Житомирським районним судом розпочато розгляд справи.

«На період досудового розслідування усі троє перебували під вартою. Наразі одному з них, у зв’язку із внесенням грошової застави на суму понад 140 тис грн, змінено запобіжний захід. Іншому судом на підготовчому засіданні обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту із носінням електронного засобу контролю», – пише прокуратура.

Нагадаємо, 22 січня 2020 року ГУНП повідомляло про викриття групи осіб, яка на дачі у Житомирському районі організувала нарколабораторію з виготовлення амфетаміну. Тоді йшлося про двох житомирян.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2019 року в селі Глибочиця Житомирського району поліцейські затримали групу «бізнесменів», які виготовляли та збували амфетамін.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: амфетамін наркотики прокуратура  
Матеріали по темі