Новини компаній

​Гістероскопія в медичному центрі «Нікамед» в питаннях та відповідях

28 January 2020, 17:34

Уявімо, що Ваш лікар після огляду та УЗД призначив Вам гістероскопію.

Безліч питань з'являється в голові, на які відразу хочеться отримати відповіді:

  • Чи є цей метод найкращим для діагностики та лікування?
  • Чи є якась альтернатива? Чи можна без наркозу?
  • Які обстеження потрібні перед операцією?
  • Чи є дешевша діагностика?
  • Де пройти процедуру, та хто робить її найкраще?

Відповідають спеціалісти «Нікамед».

Гістероскопія дійсно найкращий метод діагностики стану порожнини матки. Часто виконується у жінок, які планують штучне запліднення. Якщо під час УЗД в порожнині матки виявлено вузли, поліпи або перетинки – виникає потреба в гістерорезектоскопії –оцінити стан, за необхідності, видалити патологію і потім відправити на дослідження. В такому випадку отримуємо подвійний ефект –лікування і діагностику.

Чи є якась альтернатива?

Альтернатива дійсно є і протягом тривалого часу використовувалася в гінекології – діагностичне вишкрібання порожнини матки. Лікар працює всліпу, видаляє все, що є в порожнині за допомогою гострого інструменту. На жаль, цей метод не є гарантією того, що патологія буде усунена. Та і для майбутнього жіночого здоров’я це не найкраща маніпуляція.

Чи можна без наркозу?

Офісна гістероскопія може використовувати дуже тоненький інструмент і не потребувати розширення каналу шийки матки. Жінка сама може спостерігати на моніторі хід операції.

Інша справа, коли потрібно ввести інструмент для видалення поліпу чи вузла. Потрібно більше розширення та надійне знеболення. Коли після операції ми запитуємо пацієнтів, чи їм було боляче, вони відповідають – ні.

Сучасний наркоз передбачає дуже високу якість і мінімум побічних явищ. Але вимагає обов’язково ретельного обстеження.

Які обстеження потрібно для операції?

Обстеження перед операцією, згідно з протоколом, передбачає здачу розширеного аналізу крові з вени на біохімічні показники, згортання крові, групу та резус крові, загальні клінічні аналізи, мазки, ЕКГ, гепатити, сифіліс, загальний аналіз сечі.

В клініці «Нікамед» Ви за 10-15 хвилин можете здати всі необхідні аналізи та за добуотримати результати.

Чи є дешевша діагностика?

Сучасна жінка має піклуватися про себе і має собі дозволити операцію, яка найкраще вирішує проблему та має доказовий ефект. В міжнародній практиці вишкрібання вже не практикують.

Де пройти процедуру?

З певного часу лікарні Житомира активно пропонують процедуру гістероскопії. І це радує! Адже медицина розвивається, стає сучасною і доступною.

З огляду на те, що медичний центр «Нікамед» уже протягом 15 років опікується здоров’ям жінок, ми пропонуємо проведення цієї операції саме у нас.

Можливість отримати повний спектр послуг в одній клініці сприймається нашими пацієнтами дуже позитивно.

Сучасна операційна, фахівці з великим досвідом, апаратура компанії Karl Storz, високі стандарти протиепідемічного нагляду – найважливіші тригери вибору на користь «Нікамед».

Хто робить це найкраще?

Найкраще операції робить той, хто робить їх щодня протягом тривалого часу.

Дяченко Василь Васильович – лікар вищої категорії, першим в Житомирській області започаткував в обласній лікарні проведення цієї операції.

За 10 років виконання гістероскопій напрацював досить великий досвід. Ви можете бути впевнені, що потрапивши на операцію до Дяченка Василя Васильовича в «Нікамед» – Ви отримаєте фахову та якісну послугу з максимальним комфортом в післяопераційному періоді.

Див. докладніше про оперативну гінекологію в клініці «Нікамед».

Контакти:

(067) 410 32 24

Житомир, вул. Чуднівська, 102

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі