Події

У місті Житомирської області через скаженого кота ввели карантин

29 January 2020, 11:49

У місті Баранівка ввели карантинні обмеження у зв’язку з підтвердженим випадком сказу домашньої тварини.

Про це 28 січня повідомив сайт міста Баранівка.

«22 січня у Баранівці кіт подряпав свою господиню. Згодом тварина померла, а експертиза підтвердила, що тварина була хворою на сказ. У зв’язку з цим на території міста Баранівка ввели карантинні обмеження», - йдеться у повідомленні.

Рішення про карантин було прийняте 28 січня на засіданні державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Баранівській райдержадміністрації.

«Після обговорення комісія прийняла рішення ввести на території Баранівки та прилеглій до міста території у радіусі 3 км карантинні обмеження та затвердила комплексний план проведення профілактичних заходів щодо захворювання тварин на сказ», - поінформувало місцеве видання.

Голова надзвичайної протиепізоотичної комісії при Баранівській райдержадміністрації Володимир Хіміч розповів, що загиблу тварину направили на дослідження в Житомир і лабораторія підтвердила захворювання на сказ.

«Введені карантинні обмеження в місті Баранівка для того, аби домашні тварини місцевих мешканців не захворіли на сказ. Вакцини є достатньо. Спеціалісти ветеринарної медицини будуть проводити обхід домогосподарств, де проводитимуть безкоштовну вакцинацію собак та котів», - розповів Володимир Хіміч.


Відео сайту місто Баранівка

Нагадаємо, упродовж 2019 року в Житомирській області зафіксували 44 випадки сказу тварин, найбільше лисиць, котів та собак, але були і скажені хом’яки, борсуки, куниці та коні.

Як повідомляв Житомир.info, у 2019 році сказ був виявлений у хом’яка: сім’я з двома дітьми з Оліївки змушена була лікуватися через хвору декоративну тваринку, куплену на Житньому ринку в Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Баранівка сказ кіт карантин  
Матеріали по темі